Još uvijek ih volimo

  1717

  Scorpions

  Live At Wacken Open Air 2006

  dvd

  Datum izdanja: 16.11.2007.

  Izdavač: Sony BMG / Menart

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Coming Home
  2. Bad Boys Running Wild
  3. The Zoo
  4. Loving You Sunday Morning
  5. Make It Real
  6. Picture Life
  7. Speedy’s Coming
  8. We’ll Burn The Sky
  9. Love ‘Em Or Leave ‘Em
  10. Don’t Believe Her
  11. Tease Me, Please Me
  12. Coast To Coast
  13. Holiday
  14. Lovedrive
  15. Another Piece Of Meat
  16. Kottak Attack
  17. Blackout
  18. No One Like You
  19. Six String Sting
  20. Big City Nights
  21. Can’t Get Enough
  22. Still Loving You
  23. In Trance
  24. Bolero
  25. Ready To Sting
  26. Rock You Like A Hurricane

  O ovim njemačkim velikanima, koji trenutke svoje najveće slave polako ostavljaju iza sebe, vjerujem da većina ljubitelja heavy metala zna sve ili gotovo sve. Ili bi barem trebala znati. A ‘ko ne zna skoro ništa zato jer nije i ne želi znati, vjerojatno mu je poznata barem jedna balada.

  Da je ovo doista veliki bend i da još ima što za pokazati, dokazuje i ovo DVD-izdanje, snimljeno na najvećem metal-festivalu, Wacken Open Airu, 3. kolovoza 2006. godine.

  Oko šezdeset tisuća ljudi nazočilo je impresivnom koncertu, kojeg je održala aktualna postava Scorpionsa, Klaus Meine (vokal), Rudolf Schenker i Matthias Jabs (gitare), Pawel Maciwoda (bas) i James Kottak (bubnjevi).

  Ovo je izdanje, odnosno koncert koji se nalazi na njemu, po mnogočemu posebno. Najviše po tome što su nakon mnogo godina s bendom nastupili bivši članovi, gitaristi Uli Jon Roth i Michael Schenker, te bubnjar Herman Rarebell pa je ovo bilo i ‘mini obiteljsko okupljanje’, upriličeno u povodu 35 godina aktivnog djelovanja Scorpionsa.

  Muziku podržava

  To je jedna od posebnosti ovog koncerta, na kojem su odsvirane neke pjesme koje se uživo nisu čule tridesetak godina, poput “Pictured Life“, “Speed’y Coming” ili “We’ll Burn the Sky“, u kojima je Uli pokazao da se itekako dobro sjeća vremena dok ih je redovito izvodio.

  Nešto češće su se ipak mogle čuti “Coast to Coast“, “Holiday“, “Lovedrive” i “Another Piece of Meat“, u kojima se bendu pridružio Michael Schenker.

  Bubnjeve je u pjesmama “Blackout” i “No One Like You” odsvirao Herman, koji je to isto radio sredinom osamdesetih, u vremenima najveće slave ovog benda. Nemojmo zaboraviti niti mini-rolu Schenkera juniora, Tysona, koji se pridružio kompletnom ovdje istaknutom line upu u izvedbi “Bolera“.

  Izuzev njega i Hermana, svi ostali su impresivno, zajedničkim snagama odsvirali jednu od najboljih pjesama benda, “In Trance“. A impresivan je, izvrstan, perfektan i cijeli koncert, kojem posebnost daju pjesme koje su izvedene, ali i kompletan show. Njih su naime odabrali fanovi na internetu, među pedeset koje im je bend ponudio. Zato je, po meni, set-lista koncerta genijalna. Pravi, čisti ‘best of’, bez ikakve diskusije.

  Većina će primijetiti da nema “Wind of Changes”, no to ionako nije bila pjesma koju su preozbiljno doživljavali pravi fanovi benda. Tu je zato “Still Loving You“, ali i masa drugih velikih pjesama kao što su “The Zoo“, “Big City Night” ili “Rock You Like Hurricane“, kojoj je prethodio izlazak robota-škorpiona na scenu, koji je na tu pjesmu i zaplesao dok je Rudolf ‘dubio’ na glavi.

  Što još reći o ovom koncertu koji je genijalan i kojemu već i sam pogled na njegovu set-listu grije krv u žilama i vraća sjećanja na lanjski koncert u Koprivnici? Možda da mu ukupnu ocjenu podiže i forma diska, na kojem nema posebnih ‘ekstra’ ili ‘bonus’ drobljenja, već samo čisti live-nastup. Tek malo spuštaju pomalo dosadne gitarističke i bubnjarske solo-točke…

  Iako nisam bio uz ovaj bend u vremenima kad je bio najpopularniji jer sam imao svega par godina, kasnije mi je ipak posta dosta drag i istinski sam uživao u ovom koncertu. Što će tek onda o njemu reći dugogodišnji poklonici Scorpionsa.

  A kad ga vide ljubitelji rocka koji su radi njih navodno odustali od lanjskog Drava Rock Festa, imat će dodatan razlog da se zamisle zašto su tako nešto uopće napravili.

  Muziku podržava