Još nije vrijeme za ovakvu kolekciju

  1225

  Macy Gray

  The Very Best Of

  Datum izdanja: 16.08.2004.

  Izdavač: Sony / Menart

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. I Try
  2. Do Something
  3. Still
  4. Why Didn’t You Call Me
  5. I’ve Committed Murder
  6. Sexual Revolution
  7. Sweet Baby feat. Erykah Badu
  8. Boo
  9. When I See You
  10. It Ain’t The Money feat. Pharoahe Monch
  11. She Ain’t Right For You
  12. Love Is Gonna Get You
  13. Walk This Way
  14. Demons feat. Fatboy Slim
  15. When I See You (Bugz In The Attic Remix)
  16. I’ve Committed Murder (Gang Starr Main Street Mix) feat. Mos Def
  17. Sexual Revolution (Norman Cook Radio Mix At 128BPM)

  Pjevačica osebujna izgleda i imagea, i još famoznijeg glasa, kojeg je vjerujem svatko od vas zapazio, Macy Gray, pojavila se u glazbenoj sferi prije pet godina i tri su studijska albuma (“On How Life Is”, “ID” i “The Trouble With Being Myself“) iza nje. Je li to dovoljno za “Best Of” pardon “The Very Best Of”? Je li imala toliko dobrih pjesama i velikih hitova na ova tri albuma za ovu kolekciju? Ne!

  Odmah na početku moram upozoriti na ovu nezanemarivu stvar, jer neshvatljivo je da pjevačica koja je još uvijek u usponu, i čije najbolje vrijeme tek dolazi objavi “The Very Best Of“, a kad pokušate nabrojati njezine hitove na pamet vam padaju isprve “I Try”, “Sexual Revolution“, “When I See You”, “Why Didn’t You Call Me”.

  U čemu je stvar?! Ili je Macy zapala u stvaralačku krizu, ili je pred raskidom ugovora s diskografskom kućom, ili je ne daj Bože lagano gašenje karijere u pitanju?! Toliko pitanja, ali još više nepoznatih odgovora.

  I s ovakvim ‘tretetom’ na svojoj glavi preslušavama kolekciju pjevačice koja je svojim prvim singlom “I Try” privukla pažnju na sebe svojim soul-blues glasom kojeg kao da je odmalena ispirala s hektolitrima viskija i pive, i taj ‘ukočeni’ vokal pomiješala sa zavodljivim ritmovima popa i r&b-a, i dobitna kombinacija je pogođena.

  Muziku podržava

  Istina Macy se tijekom ovih pet godina ponekad gubila u toj na brzini stečenoj slavi, što se posebno osjeti na posljednjem albumu “The Trouble With Being Myself“, što i sam naziv kaže, ali ipak je uspjela biti u žarištu glazbene scene, jer njezina kvaliteta ipak leži u njenom vokalu (“Sweet Baby“, “She Ain’t Right For You“, “Still“). I dok god ga bude cijenila, a ne razbacivala na kojekava isprobavanja glazbenih pravaca (“It Ain’t The Money“), Macy će svima biti draga, jer njezina glazbena kemija osvaja.

  I još jedan napomena “Love Is Gonna Get You“, doživite na najbolji mogući način, jer ovaj nježno otpjevani pop pjesmuljak je ono što nam Macy želi pružiti, dok obradu Aerosmitha “Walk This Way” zamenarite upotpunosti, kao i tri remiksa jer nije bilo potrebe te pjesme još više ‘podebljavat’ ritmovima i basevima.

  Muziku podržava