Još jedan korak

  1688

  Mahatma

  Format C:

  Datum izdanja: 05.01.2005.

  Izdavač: Mahatma

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Analog Thoughts In Digital World
  2. Visitor
  3. Let Life
  4. Assimilation Of Art
  5. Spring Of Emotion

  Već prethodnim albumom – “Motorpeople“, dečki iz Mahatme nametnuli su se kao ‘ono nešto’ što bi moglo ozbiljnije utjecati na kvalitetom siromašnu hrvatsku alt scenu. Novim albumom koji zapravo dolazi u EP formatu, tj. pet stvari ukupnog trajanja od dvadesetak minuta, Mahatmina saga se nastavlja.

  Za razliku od prethodnog albuma gdje je više do izražaja dolazio izvorni grunge zvuk, uvodna stvar novog albuma “Analog Thoughts In Digital World“, donosi zvučnu sliku karakterističnu za kasniji period devedesetih te bendove poput Tool i Deftones iz tzv. ‘post grunge’ ere. Sedam i pol minuta, koliko traje ova stvar, zapravo predstavlja i najjači dio albuma i možda najbolji mamac za preslušavanje ostatka.

  Druga po redu – “Visitor”, klasični početak zamjenjuje eksplozivnim krajem, dok “Let Life” najlakše sjeda u uho, ponajprije zbog ponavljajućeg i pamtljivog refrena. Dijametralno suprotna – “Assimilation Of Art”, najveća je nakupina energije, te u stilski izraz dodaje i elemente hardcorea.

  Na CD-u možete, kao bonus, još naći i tri glazbena spota Mahatme, od kojih samo jedan predstavlja stvar s ovog albuma. Možda bi još jednom trebalo napomenuti da bi korištenjem hrvatskog jezika ovaj bend imao velika šanse dobiti ugovor s nekim od izdavača te postati nešto nego samo ‘nova nada’.

  Muziku podržava