Jednostavno crveni, samo fali mašnica

  1684

  Simply Red

  Songs of Love

  Datum izdanja: 09.05.2010.

  Izdavač: SimplyRed.com / Aquarius Records

  Žanr: Pop, Soul

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Say You Love Me
  2. You Make Me Feel Brand New
  3. Stars
  4. You’ Ve Got It
  5. For Your Babies
  6. If You Don’t Know Me By Now
  7. It’s You
  8. Beside You
  9. Holding Back The Years
  10. Smile
  11. I Have The Love
  12. Ev’ry Time We Say Goodbye

  Uz Bryana Ferrya, pojam elegancije i nježnosti na macho-rock sceni je Mick Hucknall. Pretvorivši se iz gorljivog punkera u šarmantnog zavodnika, svjetski uspjeh je postigao predvodeći grupu Simply Red.

  Od prvog albuma bili su poznati po pametnom poimanju popa i soula i svoju su karijeru gradili na lako prepoznatljivim karakteristikama: to je Hucknallov glas, prozračni aranžmani, diskretne stilizacije. U 25 godina karijere imali su uspješnih i manje uspješnih albuma, ali nikad se nisu prodavali pod nešto što nisu.

  Zlobnici bi rekli da njihovu publiku čini 90% žena i 10% gayeva. Nije ni čudo što je ova kompilacija izdana na Majčin dan, 9.5.2010. (to je i dan pobjede nad fašizmom). Zašto bi neki tipično muški primitivus balkaneros volio grupu Simply Red? Zato što pomaže pri izražavanju pozitivnih emocija prilikom poziva na ljubavni ples s pripadnicom ženskog spola. Osim toga, preslušavanje ploča grupe Simply Red su besplatne instrukcije iz suptilnosti i delikatnosti.

  Ljubavne pjesme su provjereni adut Simply Reda koji ne može omanuti, odnosno, budimo realni, to je još jedan ‘best of’. Decentno snimljenom, profesionalno odsviranom tucetu ljubavnih pjesama koje krasi Hucknallov glas može se prigovoriti samo ako ste jako živčani, friško razočarani u ljubavi, i imate agresivne tendencije i destrukcijsku ćud – jednom riječju, ako ste glazbeni kritičar.

  Muziku podržava

  Ovoj se kompilaciji može prigovoriti samo što je još jedna u nizu kompilacija Simply Reda. Ne spašava je novitet “I Have The Love” – sorry, Mick, ne dam pare za cijelu kompilaciju da bih imao samo jednu novu pjesmu. Recesija.

  Na neki način “Songs of Love” označava i zatvaranje kruga. Nakon što nakon svjetske turneje upokoji Simply Red, Hucknall će zamijeniti Rod Stewarta na poziciji vokalista grupe The Faces, benda koji je podjednako zvučao zavodljivo kao Simply Red, samo na drugi način: The Facesi su zvučali zavodljivo kad bi nakon koncerta švrljali s groupiesima, a inače su pržili žestoki pub-rock iz kojeg je izrastao punk. The Facese su voljeli i punkeri, pa će angažman s The Facesima biti prilika Hucknallu da se prisjeti svojih punkerskih korijena – prije rada u grupi Simply Red Hucknall je bio punker.

  Muziku podržava