Izvrstan rezultat idealne kombinacije dviju legendi

  1290

  Willie Nelson

  You Don't Know Me: The Songs Of Cindy Walker

  Datum izdanja: 13.03.2006.

  Izdavač: Lost Highway / Aquarius Records

  Žanr: Country

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Bubbles In My Beer
  2. Not That I Care
  3. Take Me In Your Arms And Hold Me
  4. Don’t Be Ashamed Of Your Age
  5. You Don’t Know Me
  6. Sugar Moon
  7. I Don’t Care
  8. Cherokee Maiden
  9. The Warm Red Wine
  10. Miss Molly
  11. Dusty Skies
  12. It’s All Your Fault
  13. I Was Just Walkin’ Out The Door

  Zadnje studijsko ostvarenje čovjeka sa pletenicama, najveće živuće country legende, jednog jedinog Williea Nelsona – “You Don’t Know Me: The Songs Of Cindy Walker” osjećajna je posveta jednoj od najznačajnijih autorica tekstova u povijesti country glazbe i članice Country Music Hall Of Famea Cindy Walker.

  Sam album nastao je pukim slučajem kada je jednom prigodom Cindy Walker kontaktirala producenta Freda Fostera sa molbom da odnese Nelsonu njezinu najnoviju skladbu kako bi ju on preslušao i dao svoje mišljenje. Nelson je bio oduševljen skladbom i još je dodao kako već dulje vrijeme planira snimiti album koji će u potpunosti biti zastupljen pjesmama Cindy Walker.

  Ubrzo nakon što je sve bilo dogovoreno uslijedilo je veliko pretraživanje najvećeg country kataloga današnjice kako bi se pronašle idealne pjesme koje će združene Willijevim glasom i glazbom sačinjavati savršeni spoj.

  Muziku podržava

  Konačan rezultat je zbirka od trinaest predivnih skladbi koje će zainteresirati svakog, a ne samo prave ljubitelje country izričaja. Slušajući ovaj materijal vrlo jednostavno možete zaključiti kako “You Don’t Know Me” nije samo još jedan u nizu projekata ovog sedamdeset dvogodišnjeg kauboja. Iskrenost, trud, ljubav, osjećaji i predanosti samo su neke od karakteristika koje rese ovaj album, a koje se slušanjem vrlo jasno izlaze na vidjelo.

  Album otvara pučka “Bubbles In My Beer” idealna za kojekakve veselice, nakon nje slijedi srcedrapateljna “Not That I Care“. Nelson tada nastavlja u revijalnom tonu jedreći sigurno kroz ljubavne pjesme poput “Take Me In Your Arms And Hold Me” ili predivne “You Don’t Know Me” koju je izvorno izveo Ray Charles.

  Osobno su mi još od balada vrlo drage “I Don’t Care“, “Dusty Skies” te posljednja “I Was Just Walkin’ Out The Door“. Kako ne bi ispalo da je ovaj album preferira samo balade spomenut ću nekoliko vratolomnijih naslova… kad je country u pitanju onda se uistinu radi o vratolomnim poskočicama koje odmah tjeraju na tapkanje nogom ili klimanje glavom. Dakle, od takvih valja spomenuti “Sugar Moon“, “Don’t Be Ashamed Of Your Age” ili pak “Miss Molly“.

  Za sebe ću reći da nisam osobiti ljubitelj ili poznavatelj ovakve glazbene vrste, no ovaj me album natjerao da se zapitam koliko sam toga ustvari propustio i kako to nadoknaditi pored svega što se danas nudi.

  Ako do sada niste bili upoznati sa radom Walkerove ovaj album će u vama pobuditi znatiželju da posegnete dublje u njezin rad i da ga još jače istražite.

  Muziku podržava