Izvrstan koncert i DVD u cjelini

  2022

  Placebo

  Soulmates Never Die - Live In Paris 2003

  dvd

  Datum izdanja: 08.03.2004.

  Izdavač: Hut / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Bulletproof Cupid
  2. Allergic (To Thoughts Of Mother Earth)
  3. Every You Every Me
  4. Bionic
  5. Protégé Moi
  6. Plasticine
  7. Bitter End
  8. Soul Mates
  9. Black-Eyed
  10. I’ll Be Yours
  11. Special Needs
  12. English Summer Rain
  13. Without You I’m Nothing
  14. This Picture
  15. Special K
  16. Taste In Men
  17. Slave To The Wage
  18. Peeping Tom
  19. Pure Morning
  20. Centrefolds
  21. Where Is My Mind?

  Ukoliko ste gladni jednog nevjerojatnog koncerta i želite neposredno uz televizijski ekran doživjeti trenutke zadovoljstva i povišenog adrenalina, onda je ovaj DVD definitivno za vas. Naime “Soulmates Never Die” donosi snimku koncerta grupe Placebo održanog 18. listopada prošle 2003. godine u Parizu. Radi se o jednom od trenutno top engleskih bendova čija velika svjetska turneja i dalje traje, na kojoj promoviraju zadnji studijski album “Sleeping With Ghosts”.

  A da se ne radi o običnom rock sastavu, nego o istinskoj koncertnoj atrakciji, vjerujem da će potvrditi svi ono koji su bili nazočni 1. rujna kada su u sklopu turneje posjetili Zagreb (dan-danas se sav naježim kada se sjetim toga koncerta i atmosfere u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova).

  Koncert u Parizu održan je pred 18 000 fanova, u isčekivanju odličnog provoda. I zaista, sve se poklopilo te večeri u Parizu. Dupkom puna dvorana, izvrsna atmosfera u publici i više nego očito kemija sa bendom, rezultirala je koncertom kojeg će se zasigurno svi prisutni dugo sjećati i nositi ga u srcu.

  Muziku podržava

  Naravno okosnicu su činile stvari sa još uvijek aktualnog posljednjeg albuma. Odsvirane su gotovo sve pjesme sa njega, a pravo ludilo nastalo je tokom interpretacija hitova koji su požnjeli najveći uspjeh “Bitter End” i “This Picture”. Ako niste znali (barem ja nisam), pjevač Brian Molko odlično govori francuski, a osim toga što je stalno komunicirao sa publikom, u potpunosti je na francuskom otpjevao “Protect Me From What I Want“. Kako se nastup bližio kraju, tako su na red došle legendarne (mislim da ih možemo tako nazvati) “Without You I’m Nothing”, “Special K”, “Slave To The Wage” i “Pure Morning”.

  A onda kraj. Ali kakav kraj!. Zadnja odsvirana stvar bila je “Where Is My Mind” obrada stare stvari kultne, ponovo oformljene grupe The Pixies. Super pjesma i odličan izbor za zatvaranje nastupa, ali u Parizu i malo iznenađenje za sve prisutne. Frontmen The Pixiesa Frank Black izlazi na binu i ovu pjesmu izvodi zajedno sa Placebom. Odlično finale, bolji se završetak nije mogao ni zamisliti.

  Dakle osim otprilike devedesetak minuta duge snimke pariškog nastupa, DVD sadrži i ekskluzivni polusatni “Sleeping With Ghosts Tour” dokumentarni film. Snimljen je naravno za vrijeme turneje i prati nekoliko nastupa ove grupe u SAD-u i Mexiku. Vidjet ćete kako se Brian Molko, Stefan Olsdal i Stave Hewitt pripremaju prije svakog izlaska na pozornicu, kako provode vrijeme na relaciji gaža-bus-gaža, te čuti mnoštvo njihovih monologa i razmišljanja. Također možete saznati da su do sada u sklopu turneje Placebo svirali pred 1,4 milijuna obožavatelja u više od sto gradova širom svijeta, te da im je najmanji nastup bio pred 605 ljudi i još mnoštvo popdataka. Sve u svemu zgodan dodatak koji će zanimati sve fanove Placeba, kao i one koji će to postati.

  DVD “Soulmates Never Die – Live In Paris 2003” možete gledati u stereo zapisu ili u dolby digital 5.1 surround i DTS 5.1 surround sistemu.

  Da zaključimo. Poslije osam godina karijere, Placebo su došli na vrhunac svoje karijere. Dokaz tome je i “Sleeping With Ghosts” turneja. Ovaj DVD će dio te turneje i atmosfere dočarati svima koji su željni kvalitete i vrhunskog spektakla. Obavezno pogledati.

  Muziku podržava