Izvrstan album za nove vladare brit-popa

  2644

  Coldplay

  A Rush Of Blood To The Head

  Datum izdanja: 26.08.2002.

  Izdavač: Parlophone / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Politik
  2. In My Place
  3. God Put a Smile upon Your Face
  4. The Scientist
  5. Clocks
  6. Daylight
  7. Green Eyes
  8. Warning Sign
  9. A Whisper
  10. A Rush of Blood to the Head
  11. Amsterdam

  O Coldplayu samo najbolje, stvarno su donijeli osvježenje na britansku glazbenu scenu, a njihov album “A Rush Of Blood To The Head” pravo je remek djelo. Po stilu se ne razlikuje mnogo od debi prethodnika, koji je također izvrstan, po mom mišljenju, ali ima veći broj potencijalnih hitova. Preslušavanje albuma je za mene bila čista uživancija, jer jednostavno njihova glazba pruža sigurnost i osjećaj nekakve melankolične uljuljkanosti.

  Iz albuma zrači jednostavnost, dobrota i ljubav prema glazbi, te jednostavno – talent. Tehnički dobro potkovani, bez pretencioznosti, bez potrebe za isfuravanjem imidža opasnih rockera, Coldplay trenutačno suvereno vlada modernom brit-pop scenom. Album nam nudi 11 laganih pjesama, tužnih, a opet optimističnih na svoj način, od kojih ne mogu izdvojiti favorite, možda pretjerujem, ali jednostavno cijeli paket mi izuzetno emotivno odgovara.

  Istina da je niže potpisani oduvijek bio zaljubljenik u brit-pop, ali isto tako, mislim da mogu realno prepoznati kvalitetu, koju Coldplay definitivno ima. Bez daljnjih bespotrebnih hvalospjeva, album preporučujem svima, koji vole laganu, ugodnu, ali nikako dosadnu glazbu, te se nadam da će nas dečki iz benda nastaviti i dalje ovako ugodno iznenađivati. Svjetska slava za Coldplay, ali nadajmo se da ih ništa neće pokvariti!

  Muziku podržava