Izrazito lagano slušanje

  1262

  Michael Buble

  To Be Loved

  Datum izdanja: 22.04.2013.

  Izdavač: Reprise / Dancing Bear

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. You Make Me Feel So Young
  2. It’s A Beautiful Day
  3. To Love Somebody
  4. Who’s Loving You
  5. Something Stupid (ft. Reese Witherspoon)
  6. Come Dance With Me
  7. Close Your Eyes
  8. After All (Ft. Bryan Adams)
  9. Have I Told You Lately That I Love You (Ft. Naturally 7)
  10. To Be Loved
  11. You’ve Got A Friend In Me
  12. Nevertheless
  13. I Got It Easy
  14. Young At Heart
  15. Be My Baby
  16. It’s A Beautiful Day
  17. My Melancholy Baby

  Prije nego što je pop-glazba prihvatila dugosvirajući album kao osnovni format, tržištem su drmali singlovi.

  No, tada su se albumi obično sastavljali na način da dio pjesama budu obrade, a dio originali. Primjerice, prve ploče The Beatlesa imaju omjer pola-pola, dok na prvim albumima Stonesa omjer originala i obrada preteže u korist obrada. Potonjeg se omjera na svom novom albumu “To Be Loved” drži i kanadski Marko Tolja, Michael Bublé.“To Be Loved” miješana je kolekcija u kojoj dominiraju obrade starih standarda, a nekoliko originalnih pjesama glasna je manjina. Bublé se pokušava uvaliti u pop-rock žanr aktualnim singlom, autorskom pjesmom “It’s A Beautiful Day”, obradom “To Love Somebody” te s “After All” što mu djelomično uspijeva.

  “It’s A Beautiful Day” i ” To Love Somebody” postavljaju letvicu (pre)visoko za ostatak albuma koju uspijeva doseći tek nježna “Close Your Eyes” te još zaključna “Young At Heart“.

  Muziku podržava

  “Something Stupid” s Reese Witherspoon rutinirano je bezlična, a i ostale kolaboracije služe više kao modni detalj i manje kao glazbena potreba, dok se u “After All” pojavljuje sunarodnjak Bryan Adams, te ostavlja impresiju da je Bublé zvao krivog Adamsa. Produkciju potpisuje Bob Rock i djeluje klasično i prozračno.

  Recenzirano izdanje prate tri bonus snimke: upravo anemična obrada “Be My Baby”, “It’s A Beautiful Day” s malo više swinga i “My Melancholy Baby”, od kojih najbolji dojam ostavlja posljednja. Ukoliko ste kupili izdanje bez bonusa, niste mnogo izgubili.

  Kao cjelina, album je tako lagan da se čovjek zapita zašto taj CD ne lebdi. Kao vokal Bublé (poput našeg Tolje) nema problema biti nježan i sentimentalan, no nedostaje mu autoriteta u sentimentima koji traže grublji, ‘frajerski’ pristup, i također glas mu ne odaje ’emocionalnu kilometražu’, odnosno proživljenost najrazličitijih vrsta osjećaja (možda da mu sljedeći gost bude Mark Lanegan?).

  Ipak, za publiku koja voli laganu muziku, neobavezno i nenametljivo slušanje, album je dušu dao!

  Muziku podržava