Iznimna karijera i izvan Queena

  2016

  Freddie Mercury

  Lover Of Life, Singer Of Songs

  Datum izdanja: 04.09.2006.

  Izdavač: EMI / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. In My Defence
  2. The Great Pretender
  3. Living On My Own (1993 Radio Mix)
  4. Made In Heaven
  5. Love Kills
  6. There Must Be More To Life Than This
  7. Guide Me Home
  8. How Can I Go On
  9. Foolin’ Around
  10. Time
  11. Barcelona
  12. Love Me Like There’s No Tomorrow
  13. I Was Born To Love You
  14. The Golden Boy
  15. Mr Bad Guy
  16. The Great Pretender (Malouf Remix)
  17. Love Kills (Star Rider Remix)
  18. I Can Hear Music
  19. Goin’ Back
  20. Guide Me Home (Thierry Lang, Piano Version)
  1. Barcelona (video)
  2. The Great Pretender (video)
  3. I Was Born To Love You (video)
  4. Time (video)
  5. How Can I Go On (video)
  6. Made In Heaven (video)
  7. Living On My Own (video)
  8. The Golden Boy (video)
  9. Barcelona (Live Version) (bonus video)
  10. The Great Pretender (Extended Version) (bonus video)
  11. In My Defence (Re-edit 2000) (bonus video)

  Prošlo je već gotovo petnaest godina od kada nas je napustila jedna od najvećih osobnosti koja je hodala glazbenom scenom – Freddie Mercury – da nas nije napustio 5. rujna bi napunio šezdeset godina. Freddieu rođenom kao Farookh Bulsara u Zanzibaru 1946. godine nije dugo trebalo da promjeni svoje ime i otkrije svoju ljubav prema umjetnosti i muzici.

  Svjestan svojih talenata još kao srednjoškolac je s prijateljima svirao i pomalo se pripremao za ono što je vjerojatno i niti najmanje nije očekivao. S osamnaest se doselio u Englesku i tu je sve počelo, uskoro je upoznao gitaristu Briana Maya i bubnjara Roger Taylor.

  Uz malo eksperimentiranja, a pod utjecajem Led Zeppelina i Jimi Hendrixa uskoro nastaje Queen i show pocinje. Tko bi sada mogao nabrajati sve uspjehe i hitove jedne od najboljih rock grupa svih vremena, no Freddie je jednostavno uživao u svom radu i nije se opuštao, samo je htio raditi i snimati sve do zadnjih dana svog života.

  Kao takav snimio je i neke solo uratke koji su također ostavili veliki trag u svijetu glazbe: “In My Defence“, “The Great Pretender“, “Living On My Own“, “Made In Heaven“, “Love Kills“, “Barcelona“…

  Muziku podržava

  Da bi proslavili Freddiev rođendan EMI je pripremio dva fantastična izdanja pod nazivom “Lover Of Life, Singer Of Songs“: CD “The Very Best Of Freddie Mercury Solo” i dvostruki DVD “Lover Of Life, Singer Of Songs” (“Freddie Mercury – The Untold Story” i “Singer Of Songs”), kolekciju gdje ćemo naći sve što nas je zanimalo o Freddieu Mercuryju od njegovog utjecaja na kluopsku scenu pa sve do zanimanja za operu i kazalalište.

  Dok CD nosi osim njegovih najvećih hitova i neke nove remixeve: “Love Kills (Star Rider Remix)“,… Na DVD-ima nas čekaju mnoge zanimljivosti; na prvom DVD-u se nalazi dvosatni dokumentarac kojemu je naslov “Lover Of Life”, koji priča životnu priču Freddiea od strane najbližih prijatelja i suradnika, a sadrži i neke ekstra materijale i izbačene scene koje prije nismo mogli vidjeti.

  Drugi DVD donosi sve video spotove koje je snimio Mercury plus naravno live interviewe, komentare redatelja video uradaka i fotogaleriju.

  EMI se stvarno potrudio da nam na jednom mjestu ponudi osvrt na jednu veliku karijeru fantastičnog Freddiea Mercuryja.

  Muziku podržava