Iz srca srcu

  5548

  Nikolina Pinko

  Pjesmom Te molim

  Datum izdanja: 14.01.2008.

  Izdavač: Croatia Records

  Žanr: Klasika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Simbol
  2. Mrtvi siromah
  3. Tvoj crveni plašt
  4. Žive vode
  5. Oči u oči
  6. Znam da Tvoja ruka
  7. Obećana djevica
  8. Ave Maria
  9. O Bože moj
  10. Tama je svud
  11. Oda radosti
  12. Mrtvi siromah

  U želji da pomogne i podupre rad Zaklade Biskup Josip Lang, mlada sopranistica Nikolina Pinko u suradnji s producentom Tonijem Eterovićem snimila je CD “Pjesmom Te molim“.

  Zaklada Biskup Josip Lang osnovana je 2002. godine u svrhu trajnog pružanja novčane potpore i drugih oblika pomoći starim, nemoćnim, siromašnim, napuštenim i bolesnim osobama.

  Sopranistica Nikolina Pinko je studentica pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i studentica Filozofskog fakulteta Družbe Isusove. Ovim albumom pomaže Zakladu, u čiji fond će ići sav prihod od prodaje albuma.

  Pjesme govore o Bogu, Njegovoj ljubavi i Isusovim mukama kroz koje je prolazio dok je umirao za čovjeka. Cilj pjesama je prenijeti ljudima tu poruku ljubavi.

  Muziku podržava

  Među 12 pjesama neke su posebno lijepe i zanimljive, zaraznih melodija. “Simbol” je prva pjesma albuma, koja najavljuje ljepotu zvuka cijelog albuma te predstavlja prekrasni čisti sopran Nikoline.

  Mrtvi siromah” je himna Zaklade Biskup Jospi Lang, prekrasnog teksta i poruke, a dramatični ugođaj pjesme “Tvoj crveni plašt” glazbom snažno opisuje situaciju o kojoj govori pjesma.

  Jednostavna, a prekrasna interpretacija pjesme “Žive vode” svojom porukom snažno dira srce, a “Oči u oči” prikazuje čežnju za danom kad će se čovjek sresti s Bogom.

  U realizaciji ovog albuma sudjelovali su Nikolinini prijatelji i kolege glazbenici s Muzučke akademije, među njima violinistice Jelena Đureković i Marijana Padežanin, violistica Mihaela Črnjak, oboistica Martina Makar, flautist Jurica Goja, gitarist Vlado Volenec i udaraljkaš Mladen Palenkaš.

  Odlične aranžmane potpisuje Toni Eterović iz Toneter Produkcije, koji i svira klavir na svim pjesmama.

  U pjesmi “Znam da Tvoja ruka” Nikolini se pridružuje klapa Kampanel, a u dojmljivoj izvedbi pjesme Schubertove skladbe “Ave Maria” gostuje gitaristica Dijana Penezić i vokal Đani Stipaničev.

  Zanimljiva obrada Bethovenove pjesme “Oda radosti” donosi tekst na hrvatskom i engleskom jeziku i sudjelovanje slatkih dječjih glasova iz zbora Plamičci.

  O Bože moj” je obrada stare kršćanske himne “How Great Are You” koja započinje glasom a capella, a zatim se pridružuju ostali instrumenti u mirnoj i skladnoj izvedbi.

  Nikolina Pinko svojim divnim glasom i interpretacijom koja je vidno proizašla iz doživljavanja tekstova pjesama, ovim albumom sudjeluje u humanitarnoj akciji Zaklade, no svojim glasom iz svoga srca progovara svima koji slušaju te pjesme. Poruka u kombinaciji s lijepim glasom i zvucima ne može nekoga ostaviti ravnodušnim.

  Odlično ostvarenje za žanr kojega bismo nazvali ‘crkvena glazba’.

  Muziku podržava