“It Came From The Garage vol. 2”: Obavezno štivo za predmet garažni rock u nas

  720

  Razni izvođači

  It Came From The Garage vol. 2

  Kompilacija

  Datum izdanja: 07.05.2018.

  Izdavač: Ispod radara/Radio Student

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Erotic Biljan And His Heretics – Disgrace
  2. Mojo Men From Mars – R’n’r Bastards & Tear It Up (live)
  3. Detroit Groove Gang -Turn Down The Lights
  4. Tyger Lamb – Dirty Water
  5. Thee Melomen – Borrowed Time
  6. (Krnji) Štajner bend – Brzina sviranja ŠB-a
  7. The Degs – Gangster
  8. Sloming Moops – Get Along
  9. Harp Explosion – I Don’t Know
  10. Garage In July – Za Iggyja
  11. The Giraffe Men feat. Marietta’s Sisters – Welcome To The Box

  Sve što nastane u garaži, mora i ostati u garaži ili možda ne? Naravno da ne! To dokazuje još jedna kompilacija domaćih snaga u kojoj se jasno vidi da imamo jako dobru, ako ne i odličnu scenu garažnog rocka.

  O Erotic Biljan and His Heretics ne treba previše govoriti jer su uspjeli zacementirati svoju poziciju, pa je i logično da oni otvaraju ovu kompilaciju, ali osim njih, ta garažna scena ima štošta za ponuditi, a lijepo je vidjeti da se u ‘vol. 2’ pojavljuju i neka nova imena koje nismo vidjeli na ‘vol. 1’ koji je izdan krajem 2010.

  Muziku podržava

  Ono što djeluje fascinantno jest kompaktnost albuma, što zapravo i ne treba previše čuditi kad je ipak ograničena jednom žanrovskom odrednicom. 11 različitih bendova zvuče kao jedno, jedni su nešto veseliji, neki tek nijansu tmurniji, ali sve zajedno pere taj garažni rock zvuk i uživaju u njemu.

  Detroit Groove Gang su podarili svoju masivnu “Turn Down The Lights”, Tyger Lamb “Dirty Water” koja zvuči kao neki soundtrack za mistični hororac, Thee Melomen uključuju više ranog punka u svoj zvuk, The Degs s “Gangster” su vrlo nabrijani, Sloming Moops u “Get Along” razigrani… A to je tek dijelić stvari koje se nalaze ovdje, ostalo prepuštam da sami istražujete i siguran sam da nećete promašiti.

  Super je da postoji takva scena u kojoj se ekipa međusobno pomaže, a kao završni produkt ima nešto poput ovakve kompilacije. Koliko to sve ima smisla pokazuje i svojevrsni bonus The Giraffe Men feat. Marietta’s Sisters jer i oni često uletavaju u razne suradnje s domaćim bendovima.

  “It Came From The Garage vol. 2” je odličan presjek garažnog rocka kod nas. Tko voli, slušat će ovo do iznemoglosti, a tko ne voli, sigurno će se zabavljati s nekim potpuno drugačijim stvarima što je isto ok. Bilo kako bilo, kompilacija za preporučiti, obavezno štivo za predmet garažni rock u nas.

  Muziku podržava