Iskusna rafalna paljba

  1634

  Gerila

  Mitraljezi

  Datum izdanja: 09.06.2014.

  Izdavač: Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Nevidljivi čovjek
  2. Dečko
  3. Radio
  4. Sigurna kuća
  5. Deja vu
  6. Bumerang
  7. Off
  8. Nemirna
  9. Firma
  10. Sutra danas postaje

  Kad je Grad došao do svojeg kraja, frontmen Dean Škaljac je okupio novu ekipu, malo zaoštrio zvuk i dobili smo Gerilu, nove riječke rockere koji imaju svjetlu budućnost pred sobom.

  Od samog starta albuma, Gerila jasno daje do znanja da su oni iskusni glazbenici koji znaju što žele svojom glazbom postići. Vrlo moćan zvuk dao bi se usporediti s klasičnim rockom plus dodatak post punka, time i dobivamo spoj po kojem je i album dobio ime jer Gerila ispušta pravu rafalnu paljbu. Kada tome još pridodamo lirički dio albuma koji se pretežito bavi raznoraznim životnim temama, tada je potpuno jasno da su “Mitraljezi” jedan od jačih rock albuma u 2014., album kakvog se rado sluša. Vrlo ujednačen album donosi jako melodičan i bučan materijal koji se sluša u jednom dahu. U nekim dijelovima (na primjer back vokali u “Sigurna kuća”) pokazuju kako se laganim trikovima pjesma može još više izdignuti u rang himne, dok je ipak glavna baza svih skladbi gitarski zvuk (ipak ima čak tri gitare u bendu).

  Vidi se da su dečki u posljednje vrijeme, uz neizostavne Majke i Partibrejkerse slušali i nešto recentniju glazbenu scenu, pa tako bih Gerilu mogao usporediti još s Gatuzom (“Bumerang” bi vrlo lako mogla biti neka njihova stvar), a često dopriju i do teritorija u kojem su Queens of the Stone Age neprikosnoveni vladari. Ipak, najbliži su britanskoj alternativnoj sceni.

  Muziku podržava

  Odličnih rock bendova nikad neće biti dovoljno, pa bendovi poput Gerile su potrebni, posebno kad su u formi kakvu su prezentirali na svojem debiju “Mitraljezi”. Šestorka je vrlo iskusna, pa bi bilo čudno da su zapeli već na prvom koraku, a svatko je donio nešto svoje iz prošlih bendova, zbog čega sad mogu uživati u rezultatima svog rada.

  “Mitraljezi” su jedan ultimativni rock album iz prošle godine kojeg se nikako ne smije zaobići…

  Muziku podržava