Isforsirano i bezlično drugo izdanje Rudimentala

  943

  Rudimental

  We The Generation

  Datum izdanja: 02.10.2015.

  Izdavač: Atlantic Records / Dancine Bear

  Žanr: Drum ‘n’ Bass, House, R&B

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. I Will for Love feat. Will Heard
  2. Never Let You Go feat. Foy Vance
  3. We the Generation feat. Mahalia
  4. Love Ain’t Just a Word feat. Anne-Marie and Dizzee Rascal
  5. Rumour Mill feat. Anne-Marie and Will Heard
  6. Common Emotion feat. MNEK
  7. Go Far feat. Will Heard
  8. Foreign World feat. Anne-Marie
  9. Too Cool feat. Ella Eyre
  10. Bloodstream with Ed Sheeran
  11. All That Love feat. Anne-Marie
  12. Needn’t Speak feat. Lianne La Havas
  13. Lay It All on Me feat.Ed Sheeran
  14. New Day feat. Bobby Womack

  Glazbeni kvartet iz istočnog Londona, Rudimental, odmah je s prvim albumom zasjeo na vrhove top ljestvica, a onda su uslijedile i mnoge nagrade od kojih je najvažnija Brit Award za najbolji album, a bili su nominirani i za Mercury Prize i MTV Video Music Awards.

  Rudimental čine Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor i DJ Locksmith. Poznati su po tome što imaju puno kolaboracija i na oba albuma sve je prepuno dueta. Izjavili su da je njihova misija vratiti dušu u elektronsku glazbu te da nisu samo elektronski producenti iz sobe ili gitaristi i pijanisti koji ne znaju kako napraviti beat. Svojim izjavama su privukli pažnju na sebe, ali prvenstveno svojom glazbom koja je pod jakim utjecajem jazza, bluesa, hip-hopa i elektronske glazbe.Najčešće su okarakterizirani kao drum’n’bass bend s dozom soula i r’n’b-a koje dosta dobro miksaju, pogotovo na prvom albumu.

  Drugi album “We The Generation” je druga priča. Izgleda da ih je ipak pratilo prokletstvo drugog albuma jer ovo je tako konfuzna i neinspirativna mješavima popa, soula, elektronike i hip-hopa koja nema ni glavu ni rep.

  Muziku podržava

  Zašto je tomu tako teško je odrediti, ali čini se preisproduciran s nasilnim aranžmanima koji paraju uho i nikako da se usmjere ka nečem slušljivom.

  Što se tiče tekstova, tu je ljubav u prvom planu, ali su pretjerali s klišejima i otrcanim stihovima koje smo mogli čuti u najnotornijih pop izvođača. Takva je “Love Ain’t Just A Word” u kojoj gostuje Anne Marie koja vokalno to odrađuje kako treba, ali pjesma kao cjelina je obična pop limunada bez ikakve strasti.

  I Will For Love” i “All That Love” su jednako tako istrošene i pretenciozne s naivnim tekstom i isforsiranim zvukom koji ne liči na Rudimental s prvog albuma.

  Toliko popa im nije trebalo, kao ni hip-hopa jer da su ostali na soulu kojeg tako dobro rade, stvar bi bila puno bolja, ovako je to konglomerat šarenih i neartikuliranih tonova koji nikako da se poslože u smislenu cjelinu.

  Too Cool” i “Lay It All On Me” u kojoj vokale pjeva Ed Sheeran su jedine solidne stvari, a ostalo jednostavno nije ni blizu bilo čega iole slušljivog.

  Ovaj je album veliko razočaranje kojim su Rudimental htjeli uhvatiti korak s onim što je trenutno in i što se prodaje, a zaboravili su na ono što ih je činilo dobrima i obećavajućima.

  Muziku podržava