Ipak su Puppetz daleko od vrha

  601

  Puppetz

  Top Of The World

  Datum izdanja: 19.10.2015.

  Izdavač: Lampshade Media

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Anticipator
  2. Top Of The World
  3. Easily Offended
  4. Storm
  5. I Believe
  6. When You Grow Up
  7. Mannequin
  8. Shining
  9. Gledalisce sanj
  10. Dance Dance
  11. Generacija Y

  Indie rock bend iz Krškog i Novog Mesta okupio se 2002. godine i činili su ga Nejc Škafar i Jani Kovačec.

  Ali, nedostajao je pjevač. Uskoro su dečki našli Bojana Pahljinu i kockice su se posložile.Ekipa se osjetila spremnom za dobre stvari i počeli su stvarati glazbu. Isprva su bili cover bend i svirali pjesme stranih glazbenika, no ubrzo su se odlučili pisati vlastite pjesme i predstaviti se publici. Nije dugo trebalo da ih prepoznaju kao zanimljive jer su osvojili turneju po Sloveniji za neafirmirane bendove na natjecanju u klubu Rdaca Ostriga.

  I tako je sve polako počelo. Redali su se koncerti i nastupi, dečki su svirali i sve više privlačili pažnju na sebe. Odlučili su otići i korak dalje pa su pozvali gitaristu Mihu Močnika u bend. Napokon tako oformljeni kako treba s dodatkom rock’n’rolla kojeg je donio Močnik sve je bilo spremno za vrtoglavi uspjeh. Njihov najveći uspjeh je drugo mjesto na natjecanju Newcomer 2006.

  Muziku podržava

  Prvi album je ugledao svjetlo dana 2008. godine i na njemu su prikazali taj novi zvuk kojeg su mnogi prepoznali i postali su jedna od jačih rock grupa u Sloveniji. Ovi dečki ne žure sa svojom glazbom. Stvaraju je brižljivo i polako što se dalo osjetiti na “Forte Balade” koji je bio zanimljiv miks indie rocka i čistog rock zvuka s gitarama u prvom planu.

  Tako stvar stoji i s drugim albumom, ali razlika u kvaliteti je vidljiva. Gitare su i dalje u prvom planu s upečatljivim vokalom. No, album kao cjelina nije na visini prvijenca. Ono što se da osjetiti na prvo slušanje je svojevrsno kopiranje stranih indie rock bendova kao što su The Vaccines i The Hives i taj se zvuk brit-popa pomalo osjeti, ali je ovdje pomalo dosadan i neinspirativan. Ono što svakako treba pohvaliti je Močnikova gitarska vještina koja izvlači stvar.

  Anticipator” počinje kao elektronika na tragu Editorsa s trećeg albuma, ali kako se nastavlja tako zapada u ponavljanje, osim kad se čuju gitarske dionice. Vokalno je Pahljina pomalo neisnpirativan i ujednačen bez nekih većih manevara u vokalni prostor što je čudno jer je naprvom albumu blistao.

  Stvar koja se izdvaja je “Easilly Offended” u kojoj je vokalno Pahljina najjači i daje svoj maksimum. Ova numera je pravi indie rocku s notom bluesa pa malo podsjeća na Kings of Leon. I tekstualno je ova stvar najzrelija i najpotpunija.
  U sredini se albuma izdvaja “I Believe” koja ima zarazan refren u stilu Mystery Jetsa sa zadnjeg albuma.

  Ostatak je albuma prilično repetitivan i bezidejan. Kao da su htjeli ponuditi novi zvuk s pozadinom onog starog kao u “When You Grow Up” koja je neuspjeli pokušaj kopiranja suvremenog indie rock zvuka s malo rokerskijim refrenom. I “Dance Dance” je trebala biti još jedna energična stvar, ali je u konačnici ispala kao da se previše trude.

  Top Of The World” je trebao biti nastavak dobre priče i to donekle jest, ali ipak u konačnici podbačaj. Izgledalo je kao da žele previše i kao da su izgorjeli u toj želji. Ništa novoga nisu ponudili što već nismo čuli. Nakon preslušavanja shvatite da je to dosta jalovo i repetitivno s malo iskričavih monenata, osim u dvije stvari. Možda je ovo samo prokletstvo drugog albuma i nadamo se da će Puppetz osvježiti svoju priču i da imaju još toga za reći. Ovaj je album jednostavno neuspjeli pokušaj sviranja suvremenog indie rock zvuka, a mogao je biti puno bolji.

  Muziku podržava