Intimni album samo za nju

  1801

  Avril Lavigne

  Goodbye Lullaby

  Datum izdanja: 08.03.2011.

  Izdavač: RCA Records / Menart

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Black Star
  2. What The Hell
  3. Push
  4. Wish You Were Here
  5. Smile
  6. Stop Standing There
  7. I Love You
  8. Everybody Hurts
  9. Not Enough
  10. 4 Real
  11. Darlin
  12. Remember When
  13. Goodbye
  14. Alice (hidden track)

  Nije Kanađanka Avril Lavigne više ona klinkica koja je svijet okrenula naglavačke radio-friendly hitom “Complicated” (a nije baš ni jasno što je u tom životnom trenutku njoj bilo tako ‘komplicirano’).

  Ženskica ima 26 godina i u međuvremenu se stigla udati. Pa čak, po dobrom sjeverno-američkom običaju, i sretno rastati. Možda joj je sad život ‘complicated’, pa je snimila totalno lagan, tih i ozbiljan album. Osim hitodinog singla – naravno!

  Upravo ta “What The Hell” bila je njen kompromis koji je ponudila izdavaču tijekom velikih svađa u zadnjih godinu i nešto. Oni su htjeli malo komercijalniji i zabavniji pristup koji bi, ruku na srce, vjerojatno proizveo i nekoliko zanimljivijih stvari. S druge strane, ona je htjela ogoljeti stvar što je više moguće i svojim specifičnim glasom pjevati preko akustičnjaka ili klavira.

  To je počelo čim je bilo moguće. “Push” i “Stop Standing There” su studijski dosta sirove za jedan pop. Malo glasnije i ritmične su eventualno “Smile” (čini mi se sljedeći singl) i “Not Enough“. Posebno je zanimljivo vidjeti kako svijetu već polako fali novih fraza za nazvati pjesmu, jer je Avril bez straha svoje nazvala dobro poznatim nazivima – “Wish You Were Here” i “Everybody Hurts“.

  Muziku podržava

  Tužnjikavom “Goodbye” dobila je dobar završetak albuma, a vjerojatno i nadolazećih koncerata. Uspjela je u cijelu priču ubaciti i “Alice” koju je snimila za Tim Burtonov “Alice In Wonderland”, pa čak i “Darlin” koja je nastala kada je imala samo 15 godina. Ali, da njezin sveobuhvatni poduzetnički duh ne bi ostao nepromoviran, tu je i “Black Star” – stvar koju je snimila za svoju liniju parfema.

  Nije Avril za kriviti što svojim laganim zaokretom možda više i nema svijetu ponuditi nešto novo. Ona se akustičnim stvarima ipak ne može nositi sa Jewel, Dido i sličnima. Dosta je mlađa i dinamična, a to ovdje i nije pokazala. Što će se nekome sigurno i svidjeti.

  Sama kaže da je prvi singl ‘najmanje osobna i najmanje iskrena stvar’. To nam puno govori o današnjem stanju muzike i zahtjevima moderne download generacije. Album je snimila za sebe, a za sve ostale – hit singl(ove). Tako to ide, što ćete…

  Muziku podržava