Instinktivno udaranje baš kako treba

  360

  Moskva

  Elektrik Instinkt

  Datum izdanja: 17.03.2017.

  Izdavač: Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Ništa nije veće od nas
  2. Reci mi sve
  3. Predivni kaos
  4. Sretan kraj
  5. Soba
  6. Sve kako želim
  7. Elastični dani
  8. Možda je ljubav
  9. Zadnji ples
  10. Vremenski putnik

  Moskva je došla do trećeg albuma i ponovno napravila zaokret u zvuku. Generalno, što god napravili rezultat je dobar pa tako i “Elektrik instinkt” možemo proglasiti uspjelim.

  Ovaj put je Moskva zakoračila u hard rock. Slobodno bih ih mogao pitati ‘Gdje ste bili do sad?’ jer dobrim dijelom ovako i zvuče uživo pa je prebacivanje na prirodan teren sasvim normalna stvar. Kad bend ima ovoliku energiju kakvu ima Moskva, najbolje ju je i iskoristiti na najbolji način.

  Upravo “Elektrik instinkt” pokazuje tu neku sinergiju među članovima benda pa album od početka pruža ono najbolje što bend može ponuditi u ovom trenutku. Nema tu nekih pretjeranih novih fora, klasičan hard rock ispucali su onako od srca i slobodno mogu reći da mi je ovaj novi album bolji od svega što su recimo Wolfmother izdali zadnjih godina.

  Muziku podržava

  ‘Novi zvuk’ je odlično pogodovao frontmenici Tamari koja je ovom prilikom pokazala da se radi o vrsnoj vokalistici kojoj ovakve interpretacije poprilično gode. Iako djeluje kao mali i slatki curetak, ima moćan glas kojeg zna iskoristiti na pravi način pa ne čudi da zna iskoristiti momke oko sebe i njihovu bombastičnu svirku.

  Nakon nekoliko uvodnih stvari u kojima se sve praši, prvi lagani moment dolazi s bolnom “Sretan kraj” u kojoj kao da sva patnja izlazi iz njihovih instrumenata i vokala. Te uvodne četiri pjesme najbolji su dokaz koliko im dobro leži zaoštravanje zvučnih kulisa, koliko su napredovali, iako i prije nisu bili nimalo loši. Bendovi se moraju razvijati, a kako trenutno teče Moskvin razvoj možemo biti i više nego zadovoljni te se nadam da će uskoro doći i jače širenje fanovske baze jer imaju sve što jedan bend treba imati.

  U drugoj polovici albuma dobivamo pjesme koje imaju veću slobodu u raznoraznim improvizacijama pa tako u “Sve što želim” dominiraju solaže, dok je završna “Vremenski putnik” najkompleksnija stvar na albumu.

  Naslov albuma je dobro pogođen jer su ovdje pokazali sve instiktne koje treba imati jedan (hard) rock bend. “Elektrik instinkt” je različit od svojih prethodnika i pokazuje bend u nešto drugačijem svjetlu koje im je donijelo maksimalnu slobodu i kreativu, a samim time i pjesme koje udaraju baš kako treba.

  “Elektrik instinkt” je pravi album, najbolji do sad u njihovoj karijeri, s utjecajima od Led Zeppelina do već spomenutih Wolfmother. Ako volite takav tip glazbe, nema razloga da ne zavolite i novi album ove riječke četvorke.

  Muziku podržava