Indie melankolija

  773

  Perfume Genius

  Put Your Back N 2 It

  Datum izdanja: 21.02.2012.

  Izdavač: Matador Records / Dallas Records

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Awol Marine
  2. Normal Song
  3. No Tear
  4. 17
  5. Take Me Home
  6. Dirge
  7. Dark Parts
  8. All Waters
  9. Hood
  10. Put Your Back N2 It
  11. Floating Spit
  12. Sister Song

  Perfume Genius umjetničko je ime za Mikea Hadreasa iz Seattlea, momka kojem je melankolija najjače, ali i jedino oružje.

  Ako volite melankoličare poput Antony & The Johnsons i Bon Ivera, lijek za vas je Perfume Genius koji zvuči kao muška inačica Lane Del Ray samo bez velikog hypea. Ako tome nadodamo da će ga voljeti i fanovi Sufjan Stevensa i Gotyea, rekli bismo da smo dobili novu zvijezdu. Ali to baš nije tako.

  Koliko god Perfume Genius imao odlične reference i poveznice s popularnim autorima, tako se vidi i njegova manjkavost u izričaju. Njegov vokal jest jak i autentičan, pa ne vidim razlog zbog čega se često zamagljuje u space ozračju pri čemu gubi na jačini i mogućnosti za impresivnu interpretaciju.

  Kada vidimo da album “Put Your Back N 2 It” ima čak 12 pjesama koje su raspoređene na samo 32 minute materijala, jasno je da nešto nedostaje u pjesmama. Neke pjesme jednostavno zvuče kao da nisu dovršene, da im nedostaje veliko finale koje bi ih dodatno izdiglo, pa cijela ta sjetna i melankolična atmosfera upotpunjena raznim orkestracijama na kraju ne doživi klimaks kakav bi trebala.

  Muziku podržava

  Nije da album nema dobrih pjesama, ima ih podosta, ali baš ta njihova nedovoljna zaokruženost možda malo previše uspava slušatelja koji bi htio nešto više od čiste sanjivosti i zamagljenosti vokala i glazbe.

  Vrhunci albuma su lagana i akustična pjesma ironičnog naziva “Normal Song” i “Take Me Home” koja je jedna od najbučnijih na albumu. Upravo te dvije skladbe pokazuju koliko se moglo više napraviti na albumu uz samo malo ekstra truda, jer na njima nema ničeg čemu bi se moglo prigovoriti, imaju glavu i rep i pri tome su moćne i vrlo upečatljive.

  “Put Your Back N 2 It” je album koji ima potencijala koji nije do kraja izbrušen. Mnogim pjesmama nedostaje ‘ono nešto’ čime bi se maknule od epiteta samo sanjivih balada, iako se u svakom odsviranom tonu vidi da je Perfume Genius jedan od boljih indie mahera novijeg datuma.

  Muziku podržava