Idemo na krvoproliće da možemo brojati trupla!

  911

  Body Count

  Bloodlust

  Datum izdanja: 31.03.2017.

  Izdavač: Century Media

  Žanr: Metal, Rap

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Civil War
  2. The Ski Mask Way
  3. This Is Why We Ride
  4. All Love is Lost
  5. Raining Blood / Postmortem
  6. God, Please Believe Me
  7. Walk With Me
  8. Here I Go Again
  9. No Lives Matter
  10. Bloodlust
  11. Black Hoodie

  “Body Count sam složio samo da bi moj frend Ernie-C imao gdje svirati gitaru. U Europi sam vidio kako se publika razbacuje na hip-hop, pa smo pokrenuli bend koji je kombinirao Black Sabbath, Suicidal Tendencies i Slayer!” kaže murjak koji najviše mrzi murjake Ice-T i kreće jedan od najpoznatijih riffova u povijesti gitare – “Raining Blood” i to u izvedbi jednog kalifornijskog afro-američkog metal benda.

  Prošli puta obradili su Suicidale, pa u spomenutoj kombinaciji preostaje samo da čujemo kako Body Count svira “Sabbath Bloody Sabbath” ili slično! I tako je već u prvoj polovici 2017. “Bloodlust” postao moj omiljeni album godine!Istina, ako ste navikli da Body Count svira jedan zabavni metal s ogoljenim niskobudžetnim zvukom onda će vam ovo biti preispolirano, premasno i prebombastično. Jer to zbilja i – jest! Ice-T (čovjek ima 59 godina!) u SAD-u sada pronalazi najveći motiv da i dalje opjevava rasizam, policijsku brutalnost i problematično odrastanje u crnačkog getu. Domovina mu je poslala povratnu loptu frazom “All Lives Matter” pa je uspio poentirati himnom “No Lives Matter“! Black Hoodie” zatvara taj dvojac singlova, a čak i tako bombastični, vjerojatno čine najslabiji dio albuma. Dave Mustaine malo je recitirao nekakvo upozorenje i najavu rata na “Civil War” (vjerojatno je malo i gitaricu odsvirao). Max Cavalera je odurlao “All Love is Lost” (kad je čujete, shvatit ćete da ju je djelomično i napisao), a Doc Coyle iz God Forbid pomogao im je napisati jednu epsku i malo sporiju, ali genijalno atmosferičnu “This is Why We Ride“. No, ono što su odradili s Randyem Blytheom (pjesmu su komercijalno nepogrešivo nazvali “Walk With Me“) je pjesma za koju prvo mislite da je zbilja od Lamb of God, a kasnije se sjetite i Slayera a bome i Slipknota. Toliko o tome da se Body Count odlučio smekšati!

  Budimo iskreno – “Bloodlust” je mega-profesionalan album! Proračunat, logičan, uspješan, bogat, učinkovit, kompletan, raznolik… I nemojmo se zavaravati – teško da će se netko usuditi išta uspoređivati s ‘dobrim starim kultnim i legendarnim’ albumima iz ’90-ih, ali “Bloodlust” je toliko zabavan i toliko ‘u glavu’ da sumnjam da ću ijedan album objavljen ove godine poslušati toliko puta zaredom. I da se razumijemo – ne samo radi pisanja recenzije! Ni blizu!

  “And this is why we ride…”

  Muziku podržava