I Slovenija svoju supergrupu ima

  1180

  Werefox

  I Am Memory

  Datum izdanja: 10.01.2013.

  Izdavač: God Bless This Mess Records

  Žanr: Alternative, Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Redneck Genius Story
  2. A Shitload of Love
  3. Doghouse
  4. Fun On The Moon
  5. The Boy In Me, The Girl In You (feat. Scott McCloud)
  6. Killer Lesson
  7. Give Me A Life
  8. March of The Finest
  9. Beyond Mercy
  10. Did I Kill The Devil In You?
  11. Urgency

  Pred kraj godine došao je singl, a na početku nove i cijeli album slovenske supergrupe Werefox. Ovaj album nastavlja tradiciju besplatnog downloada putem bandcampa koji koriste mnogi bendovi mlađe generacije.

  Uglavnom, Werefox je supergrupa članova bendova Lollobrigida, Psycho-Path, Sphericube, Manulm, Bekko i još ponekih bendova što odmah u startu pokazuje kakvu glazbu možemo očekivati od njih. To je jedan vrlo suveren indie i alternativni zvuk koji je spreman imati i komercijalni uspjeh.Nakon prvog preslušavanja potpuno je jasno da su se Werefox najviše približili The Jesus and Mary Chain i Garbageu uz jedan pomalo The Raveonettes štih što je sve zajedno donijelo pjesme vrlo melodičnog karaktera, a opet vrlo energičnih i žestokih gitara. Često takvi spojevi ne ispadnu najbolje, poput prošlogodišnjeg izdanja benda 2:54, ali ovdje je sve posloženo na svojem mjestu.Ljubitelji takvog zvuka moći će uživati u cijelom spektru pjesama koje nosi pozitivna vibra, počevši od singla “The Redneck Genius Story”, sve do posljednje “Urgency”.

  Upravo je taj najavni singl “The Redneck Genius Story” jedna od najjačih pjesama albuma jer su vokalne harmonije donijele skladbi veliku dozu pjevnosti, dok su zamagljena gitarska poigravanja u podlozi odlično izbalansirana, što pjesmu čini vrlo efektnom, vrlo ‘svjetski’.

  Muziku podržava

  Ostatak albuma odlično pokriva teren u kojem su se spojili alternativna glazba i indie. Čas gitare modern rocka, čas indieja, ali zajednički obojane melodioznošću koja bi se mogla opisati i kao noise pop.

  Često znamo imati problem da one pjesme pred kraj albuma zvuče tromo i trulo, ali Werefox su tamo postavili nekoliko britkih numera koje bi također mogle postati zanimljivo štivo indie slušateljstvu. Tu se najviše ističe pomalo spooky “Beyond Mercy” koja zvuči kao plesnija verzija mješavine Howling Bellsa i The Raveonettesa od prije nekoliko albuma.

  Ako se po jutru dan poznaje, tada bismo mogli zaključiti da će regionalna indie scena ponuditi mnogo toga dobroga u 2013. jer “I Am Memory” jedan je od albuma koje je prava milina slušati. Očito je da su članovi benda svoje iskustvo stečeno u raznim bendovima znali uspješno pretočiti u novi zvuk zbog kojeg bi mogli postati regionalna senzacija za narednu sezonu.

  Naravno, u cijeloj priči postoji jedan problem, a to je engleski jezik. Svi znamo koliko su regionalni bendovi ograničeni s time, ali u slučaju ovih Slovenaca, to je svakako prednost jer se u regiji lakše mogu probiti engleskim nego slovenskim jezikom, a tko kaže da je samo regija krajnji cilj?

  Muziku podržava