I ova će kompilacija ispuniti vaša očekivanja

  2801

  Buddha-Bar VI by Ravin

  Kompilacija

  Izdavač: George V Records / Dinaton

  Žanr: Techno

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Angelic Voices – B-Tribe (remix)
  2. Way You Dream, The – 1 Giant Leap
  3. Shake It Loose – Dolphin Boy
  4. Sonargaon – Daniel Masson
  5. She Will Never Learn – Deew
  6. Gnossienne No. 1 – Erik Satie
  7. Por-do-sol – Cellar 55
  8. Kanasando – Ryukyu Underground (Rebirth remix)
  9. Chair! – Ganga
  10. 1Alkemyst, The – Dos Hombres
  11. Naturally – Slow Train
  12. Straight To…Number One – Touch & Go (Dreamcatcher’s remix)
  13. Essarai – Cantoma
  14. Yally Kan Yeshgeek Anieny – Oum Kalthoum (Banzai Republic remix)
  1. Bangla Soul – Baul Dimension
  2. Memory – Table Vs. Ludovico Einaudi
  3. Trail Of Dawn – Slow Train
  4. Pink Blue Hotel – Loopless
  5. Breathe – Telepopmusik (Banzai Republic’s X-Hale remix)
  6. Whatever Lola Wants – Sarah Vaughan (Gotan Project remix)
  7. Manvantara – Bliss
  8. Baul Dimension – Baul Dimension
  9. Sunrise – Afterlife
  10. Nameless – PQM/Pilgrim Soul
  11. De Mome De – Casa Flava (Paris & Sharp remix)
  12. Bumba – Perfect Sense (Stereo Sax mix)

  Šesta po redu kompilacija Buddha-Bara kreirana je od strane poznatog pariškog DJ-a i producenta Ravina indijskih korijena koji kombinira treadicionalne zvukove Južne Azije sa europskom elektronikom zadnjih petnaestak godina. Dosad je surađivao na mnogim projektima i sa mnogim producentima i izvođačima poput Claudea Challea, Carlosa Camposa, Karunesha, The Dells.

  Ovo nije njegovo prvo pojavljivanje na kompilaciji Buddha-Bara (pojavljuje se u trojci), ali je svakako dosad najopsežnija. DJ Ravin sudjeluje na mnogim projektima te osim ovog bitna je i njegova uloga na sličnoj kompilaciji pod nazivom “Nirvana Lounge”. Publici koja se ‘navukla’ na ovakvu vrstu glazbe i uopće sada već i kod nas popularnog načina izlaženja u lounge barove, koji se kod nas pretvaraju u mjesta tipa ‘vidi i budi viđen’, a glazba koja se na takvim mjestima pušta dolazi nezasluženo na drugo mjesto. Trenutno je rezidentalni DJ u londonskom baru po kojem cijela kompilacija nosi ime.

  Buddha-Bar VI sastoji se od dva CD-a sa otprilike pola dosad neobjavljenog materijala. CD1 pod nazivom “Rebirth” fuzijaje sada već očekivanih izvođača pomalo funky-orijentalnog prizvuka, zanimljiva je druga pjesma u izvedbi 1 Giant Leapa uz gostovanje legendarnog Michaela Stipea koji se savršeno uklapa u koncepciju romantične balade pod nazivom “The Way You Dream”. Tu se nalazi i clubby remix piano miniature francuskog kompozitora iz dvadesetog stoljeća Erika Satiea pod nazivom “Gnossienne No.1”. Cijeli prvi CD teće u prepoznatljivom umirujućem ritmu i skladnoj melodiji.

  Muziku podržava

  CD2 “Rejoice” otvara “Bangla Soul” pjesma čiji naziv karakterizira veći dio albuma. Tu se nalazi i kompozicija francuskog štiha od Sarah Vaughan pod nazivom “Whatever Lola Wants”, kao i danska grupa Bliss i njihova “Manvantara”, fenomenalna ritmična stvar. Treba još spomenuti i bend pod nazivom Looples i njihovu stvar “Pink Blue Hotel” fuziju dub-housea i prekrasnog vokala.

  U svakom pogledu , šesti po redu Buddha Bar pod Ravinovom palicom ispunit će vaša očekivanja varijacijom zvukova, fuzijom sraznovrsnih stilova i ambijenata unatoč već poznatom i iskušanom zvuku projekta pod nazivom Buddha-Bar.

  Muziku podržava