I Lemmyju bi se svidjeli

  2106

  Bud Spencer

  Turn The Other Cheek!

  Datum izdanja: 02.01.2006.

  Izdavač: Bud & Beer Records

  Žanr: Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Svi na šank!
  2. Cajke
  3. Groblje
  4. Show Me What You’ve Got
  5. Ain’t It A Shame Now
  6. Pingvin
  7. Last Tuesday

  Nakon što nam je u devedesetima podarila niz odličnih bendova na čelu sa nikad prežaljenim Why Stakla, osječka scena u zadnjih nekoliko godina ponovno doživljava procvat. Uz još uvijek aktivne Debeli precjednik, Gužvu u 16-ercu, pomalo samozatajni COG te na ovim stranicama već često spominjane This Day Will Burn i Grupu tvog života, u plejadi novih osječkih bendova odnedavno se izdvaja i ime Bud Spencer.

  Dobro je imati prijatelje koji imaju prijatelje koji sviraju u bendovima pa preko njih sasvim slučajno naletite na neki novi bend koji bi inače možda potpuno nezamijećeno prošao pored vaših ušiju.

  Bend kojem su već nadjenuli naziv ‘osječki Motörhead’ odlikuje žestoki i nabrijani punk’n’roll zvuk sa povremenim metal upadima, a tekstovi na engleskom i hrvatskom dobitna su kombinacija pred kojom ćete pokleknuti već nakon prvog slušanja.

  Sedam pjesama koje se nalaze na albumu “Turn The Other Cheek!” traju svega 15 i pol minuta i prava je šteta da i u muzici nemamo kategoriju kratkiša, jer već njušim da bi Bud Spencer vrlo visoko kotirali. Osim dobrog provoda, brzog sexa i pravog muškog prijateljstva uz šank stigli su se dotaknuti i pokoje škakljive teme.

  Muziku podržava

  Ponovo jutro zlo i naopako, al’ ko me jebe kada volim tako” kaže uvodna “Svi na šank!” koja će vas podsjetiti na mnoge jutarnje mamurluke kada ste bezuspješno proklinjali birtiju i ispijene hektolitre alkohola prethodne noći, a neki se tako provode i uz “Cajke“, koje su već hit, ali nažalost nikada neće zamijeniti prave cajke lokalnih kafana.

  Ain’t A Shame Now” mi zvuči najpankerskije od svih pjesama uz najzarazniju melodiju, dok u kategoriju crnohumornih spadaju “Groblje” kojoj je glavna tema nekrofilija te posljednja “Last Tuesday” za koju se toplo nadam da ne opisuje vlastito iskustvo (hintovi: shemale, tranny, ladyboy).

  Tehnički gledano, bilo bi dobro kada bi vokal malo više ‘isplivao’ iz miksa, no budući da se ne smatram dovoljno kompetentnom da laprdam o produkciji, sve što za kraj želim reći jest: očevi, zaključajte vaše kćeri u podrum i pazite na njih kada u vašem gradu bude svirao ovaj bend, a svima drugima savjet: start listening heavily!

  Muziku podržava