Hrvatska latino scena obogaćena još jednim albumom

  3109

  Caiman Verde

  Cuba Linda

  Datum izdanja: 03.10.2005.

  Izdavač: Aquarius Records

  Žanr: Latino

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Pintate Los Labios Maria
  2. De Camino A La Vereda
  3. Rumba De Malecon feat. Maximo Estupinan
  4. El Pescador
  5. La Vida Es Un Carnaval
  6. Lagrimas Negras
  7. Oye Mi Son
  8. Llora Mi Nena
  9. El Cuarto De Tula feat. Ricardo Luque
  10. Cuba Linda
  11. Cuando Sali De Cuba
  12. Dos Gardenias

  Petorica zaljubljenika u tradicionalnu kubansku glazbu osnovali su 2003. godine skupinu Caiman Verde, što u prijevodu znači ‘zeleni krokodili’. Nakon nastupa u raznim ZG klubovima, uslijedio je i album prvijenac “Cuba Linda“, na kojemu je domaćoj publici predstavljeno kako to zvuči kad Hrvati krenu ‘u pohod na Kubu’.

  Na albumu se nalazi 12 pjesama, većinom obrade, a samo dvije su autorske. Riječ je o pjesmama “Rumba de Malecon”, te “Oye Mi Son“, za koje je glazbu skladao Hrvoje Rupčić, koji je također i specijalni gost, te producent albuma.

  Spomenuta “Rumba de Malecon” ujedno je i najavni singl, a na njoj gostuje Maximo Estupinan, pjevač Cubisma. Na popisu gostiju našli su se još i Ricardo Luque, u pjesmi El Cuarto de Tula , zatim Kristina Rupčić, Damir Kresnik i Davor Dedić.

  Iako se moje poznavanje španjolskog jezika svodi na nekoliko riječi naučenih preko sveprisutnih sapunica, to ne predstavlja nikakav problem u postizanju neke vrste kemije između ovog albuma i mene. Jer ipak je glazba ovdje najvažniji čimbenik u osvajanju slušatelja. Teško je izdvojiti neku pjesmu posebno, jer svaka krije u sebi određenu čar, te vjerujem da bi ovi plesni ritmovi natjerali svakoga da se barem malo zaljulja u ritmu.

  Goran Vilupek, Danko Burić, Marijan Zagajšak, Spomenko Gazda te Igor Štimac zaista su na dopadljiv način predstavili svoj pogled na tradicionalnu kubansku glazbu, i vjerujem da ljubitelji ove vrste glazbe neće ostati razočarani ovim novim albumom na hrvatskoj latino sceni.

  Muziku podržava