“Hoops” kao potvrda kvalitete The Rubensa

  728

  The Rubens

  Hoops

  Datum izdanja: 07.08.2015.

  Izdavač: Ivy League Records

  Žanr: Blues

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Hallelujah
  2. The Night Is On My Side
  3. Hoops
  4. Switchblade
  5. Bitter End
  6. Cut Me Loose
  7. Things About To Change
  8. Battles
  9. Hold Me Back
  10. The Original
  11. The Fool

  Mnogi bendovi danas crpe inspiraciju iz starog blues rock zvuka i interpretiraju je na moderni način.

  Današnji blues rock je dosta prisutan na glazbenoj sceni i sve je više glazbenika koji ga sviraju. Najpopularniji su The Black Keys i upravo od njih najviše baštine The Rubens, bend iz Australije, koji je postao popularan u matičnoj zemlji već s prvim albumom. Taj uspjeh se proširio i van domaćih granica, tako da je drugi album zapečatio nove blues rock zvijezde.I ono što rade je dosta dobra kombinacija garažnog rocka, soula i bluesa na tragu Black Pistol Firea, no ipak malo usporenije i manje žestoko, ali svakako privlačno. “My Gun” je bila prava hitčina, a ni ostatak albuma nije zaostajao. Tako je drugi album logični nastavak prvog s mnogo zaraznih numera, beskompromisne energije i snažnog vokala.Osim The Black Keysa, uzori su im The Rolling Stones i Jimi Hendrix i uspjeli su izvući najbolje iz tradicije i donijeti dašak svježine i tako unijeti nešto novo i svoje. Gitare su izražajne, kako i treba biti kod blues rock benda, ali nikad ne nadjačavaju vokal koji je zaista odmjeren i energičan, s dozom soul matrice koja iznosi više i distorzirane tonove.

  Hallelujah” je bio prvi singl s novog albuma i otvara ga bombastično i samo najavljuje red dobrih stvari koje nimalo ne posustaju snagom i ritmom. Ima tu i baladnih tonova kao u “Switchblade“, prekrasno orkestriranoj stvari koja pjeva o predanosti i odlučnosti da se voli, bez obzira na sve. Ima još takvih stvari s tematikom muško-ženskih odnosa napisanih i ispjevanih iz vizure mladog muškarca koji se još traži i kojemu je glazba način da se izrazi.

  Muziku podržava

  Od žešćih stvari tu je “Cut Me Loose” koja pomalo podsjeća na Kings Of Leon posebno u refrenu, pa čak i vokalno i druga je najbolja stvar s albuma.

  The Fool” je jedna laganija stvar za sam kraj koji je malo usporen nakon snažne sredine, ali ipak to ima smisla jer kao da ritam samog albuma navodi na to da će sve završiti u nižoj brzini i pjesme vas dovedu do toga.

  Sve u svemu, The Rubens su iznijeli svoju priču koja je smislena, zabavna i svježa. Iako se lako daju čuti utjecaji, nisu kopirali, nego su dodali notu vlastitog izričaja i snage. Ovaj album će zavoljeti svi poklonici modernog blues rock/garage rock zvuka kojeg su The Rubens tako srčano prisvojili i ispjevali.

  Muziku podržava