Hit, kvalitetan album ne znači

  1467

  Ying Yang Twins

  USA (United State Of Atlanta)

  Datum izdanja: 28.06.2005.

  Izdavač: TVT Records / Trolik

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. All Good Things (Intro)
  2. Fuck The Ying Yang Twins
  3. Long Time feat. Anthony Hamilton
  4. Live Again feat. Adam Levine of Maroon 5
  5. We At War (Skit)
  6. Ghetto Classics
  7. The Courthouse (Skit)
  8. 23 Hr. Lock Down feat. Bun B
  9. Sex Therapy 101 (Skit)
  10. Wait (The Whisper Song)
  11. Sex Therapy 102 (Skit)
  12. Pull My Hair
  13. Sex Therapy 103 (Skit)
  14. Bedroom Boom feat. Avant
  15. The Walk feat. Da Muzicians, Countrie Biggz, Homebwoi & BG
  16. Hoes feat. Jacki-O
  17. Badd feat. Mike Jones & Mr. Collipark
  18. Put That Thang Down feat. Teedra Moses
  19. Shake feat. Pitbull
  20. My Brother’s Keeper feat. Anwar
  21. Dedication & Upcoming Events (Skit)
  22. U.S.A.

  Ying Yang Twins relativno su nova hip- hop grupa, koja se prvi put pojavila 1998. godine, iako dugo vremena nije izaškla iz undergrounda i polučila neki mainstream uspjeh. Njihova pjesma “Whistle While You Twurk” je 2000. godina ulaskom na Billboardove liste postala hit, te s preko 200,000 prodanih singlica prvi put svratila pozornost na ovaj duo iz Atlante.

  Ipak, njihov prvi album “Thug Walkin'” nije polučio niti blizu takav uspjeh. Ipak, drugim albumom “Alley-The Return Of The Ying Yang Twins” iz 2002. gotovo dostižu zlatnu tiražu, a trećim albumom “Me & My Brother” (ujedno i prvim za novu izdavačku kuću TVT) probijaju granicu platinaste tiraže, koja je u zadnje vrijeme umjetno postavljena kao razlika između radio-friendly hip-hopa i mjerilo (pomalo perverzno) kvalitete u glazbi.

  YYT nisu ništa drugo nego klasični pretstavnici južnjačkog hip-hopa i u ovom trenutku legitimni nasljednici 2 Live Crewa, poznate najviše kao jedne od najopscenijih grupa u povijesti hip-hopa. Nevjerojatna opsjednutost seksom provlači se kroz cijeli album, i od prvog slušanja jasno je da su YYT miljama daleko od trenutačnih kraljeva (s razlogom) južnjačkog hip-hopa Outkasta.

  Muziku podržava

  Upravo koliko su Big Boi i Andre predstavnici kvalitete i inovacije, toliko YYT predstavljaju onaj ‘dobri stari’ šovinistički hip-hop, uz prepoznatljiv zvuk tamošnje scene. Mr. Collipark, njihov redovni producent ima sposobnost da im proizvede dobre beatove, koji danas i rade hit, tako da brzi i energični ritmovi pokazuju veliki potencijal i sigurno će iznjedriti nekoliko velikih klupskih hitova.

  Pjesma “Wait (The Wisper Song)” definitivno je hit #1, simplistička podloga s jakim basovima, i ideja s doslovce šaptanjem stihova sigurno će proizvesti delirij na svakoj plesnom podiju. Isto tako R’n’B pjesmuljak “Live Again” na kojoj gostuje Adam Levine, vokal grupe Maroon 5 još je jedna pjesma koja će vjerojatno naći put do svjetskih glazbenih ljestvica. Uz nekoliko klasičnih ‘posse cut’ pjesama, ispunjenih kvazi ratničkim pokličima dobivamo jedan klasični klupski proizvod s američkog juga.

  Produkcija ovaj album definitivno spašava od propasti, ali svejedno teško skriva činjenicu da su D-Roc i Kaine loši tekstopisci i da od njih ne možete očekivati ništa osim klišeja. Za ‘dancefloor’ to definitivno nije presudno, ali teško da će se ovaj album dojmiti svakog ozbiljnijeg fana hip-hop glazbe. Čak je zanimljivo to što mislim da ovaj album ne bi bio ništa bolji niti lošiji da je skraćen, iako je minutaža ona klasična u hip-hopu, kao da je za album presudno da ima 20 i kusur pjesama (što kritičari često navode kao minus). Dodatni minus slobodno mogu dodati oni koji ne vole južnjački način repanja sa čestim urlicima i klasičnim zavijanje.

  Dakle, ovo je klasični klupski album kakav u Americi izlazi svaki tjedan. Ništa novo, ništa posebno, i zapravo nimalo zanimljivo. Istina, ima potencijalnih hitova, ali pošto hitovi ne znače nužno kvalitetu (dapače, češća je ona obratna situacija) ovaj album zaista ne zaslužuje višu ocjenu.

  Muziku podržava