Headoneast: Jebe ti se živo, samo pleši…

  571

  Hedoneast

  Tu

  Datum izdanja: 17.03.2017.

  Izdavač: Aquarius Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Ide ljubav
  2. Mayska
  3. Sve se vidi
  4. Sad kada znam
  5. Ljubi me
  6. Drukčije
  7. Ljetna pjesma
  8. Jesen
  9. Voljena

  Nekadašnji Yammat očito je nepresušni izvor glazbenika koji nam u postyammatovskim formacija nudi novu viziju urbanog popa.

  Već je lagano i teško pobrojati sve moguće formacije koje su nastale nakon Yammata, nekako su dosad najuspješniji bili Detourovci, ali i oni su, nakon albuma “Tu” Headoneasta, dobili su jednu poprilično ozbiljnu konkurenciju.

  Headoneast je posljednjih par godina pomno izdavao singlove, a kada ih je naštancao dovoljan broj odlučili su izdati album imena “Tu”. Šteta je da nisu nadodali još poneku dosad neobjavljenu stvar da dobijemo neki faktor iznenađenja, ali eto, njihova odluka je bila drugačija. Sad kad su ‘tu’, mogli bi ih priupitati zašto nisu i prije stigli (nego su imali čak 12 godina dugu pauzu) jer se kroz cijeli album osjeća jedna lakoća skladanja vrlo melodičnih pop pjesama koje sigurno mogu i trebaju imati prođu na radio i TV postajama.

  Muziku podržava

  Njihov izričaj je klasičan pop koji često bježi u dance vode pa je melodičnost i plesnost u pjesmama neminovna. Time nisu nimalo izgubili na onoj kreativnoj strani stvaralačkog procesa jer ovo nije rađeno s nikakvim ustupcima prema konzumentima koji vole ‘lake note’. Zato smatram da ovo spada među najidealnije ovogodišnje domaće albume za sezonu proljeće/ljeto.

  Opuštajuća plesna nota jednostavno nosi album, možemo reći da tu i nema nekog loš(ij)eg momenta jer sve obiluje šarmom koji se može svidjeti svakome. Ipak, nekako sam dojma da je i dalje najefektnija pjesma “Mayska” u kojoj je sve posloženo perfektno.

  Ne znam koliko ima smisla opisivati pjesme jer su neke vani i po nekoliko godina i dobar dio njih dobio je svoj prostor u eteru. U rezimeu mogu samo zaključiti da se nadam da su se Headoneast zahuktali i da sada više nećemo morati čekati toliko dugo vremena za njihovo novo studijsko izdanje. Znam, mnogi će reći da je ‘format albuma zamro’ i tu se mogu složiti, ali jednako tako mi je besmisleno objavljivanje devet singlova bez ikakvog novog materijala. Ako se ignorira format albuma, možda je najbolje i ignorirati ga do kraja jer devet pjesama ipak je premalo za neku kompilaciju singlova.

  Ako odmaknemo tu besmislenost ovog izdanja, “Tu” Headoneasta jedan je od najboljih pop albuma kojeg ćete čuti kod nas u ovoj godini. Tu su provjerene pjesme zaraznih melodija kojima je teško odoljeti s jasnim motom ‘Jebe ti se živo, samo pleši’!

  Muziku podržava