Globalna brutalnost

  1063

  Aborted

  Global Flatline

  Datum izdanja: 23.01.2012.

  Izdavač: Century Media

  Žanr: Death Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Omega Mortis
  2. Global Flatline
  3. The Origin of Disease
  4. Coronary Reconstruction
  5. Fecal Forgery
  6. Of Scabs and Boils
  7. Vermicular, Obscene, Obese
  8. Expurgation Euphoria
  9. From a Tepid Whiff
  10. The Kallinger Theory
  11. Our Father, Who Art The Feces
  12. Grime
  13. Endstille

  Sedmi album ovih Belgijanaca donosi pregršt ‘loma’, brutalnih tekstova i razarajućeg zvuka, kao i manijakalnih i histeričnih urlanja. Bitnih promjena u zvuku i tempu pjesama nema, tako reći, nikakvih.

  Sumanuta glazbena brzina i bubnjarsko razaranje glavne su odlike albuma,
  riffovi grubi, opako distorzirani, ponegdje se pojavi solo popraćen
  mahnitim bubnjanjem.

  Nakon početnog intra “Omega Mortis“, kreće naslovna “Global Flatline“, prvih 20 sekundi nekoliko teških riffova i onda rasturanje koje ne prestaje u idućih 40-ak minuta. Trajanje pjesama u prosjeku je tri minute, kako smo kod ovog benda već i navikli, a malo iznenađenje je piano na početku pjesme “Expurgation Euphoria“, jednog od rijetkih naslova sporijeg tempa, protkanog dubokim vokalima i vriskovima.

  Uz naslovnu pjesmu, kao glavne karike nameću se “The Origin of Disease“, “Our Father, Who Art of Feces“, te “Fecal Forgery“, jednog sasvim dobrog albuma, koji Aborted potvrđuje jednim od najozbiljnijih i kvalitativno najkontinuiranijih bendova metalne brutale.

  Ovo je izdanje, uz Abortedove, naravno, i sve obožavatelje žestokog zvuka, stvoreno da zadovolji fanove bendova kao što su Dying Fetus, Blood Red Throne, Benighted…

  Muziku podržava