Glazbena knjiga Golliwoga

  1477

  Golliwog

  Plague Allegiance

  Datum izdanja: 01.01.1970.

  Izdavač: Chainsaw Records

  Žanr: Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Mask Of Sanity
  2. King Of Hearts
  3. Hermit Crab
  4. Serotonin Fix
  5. Deception Of A Frozen Heart
  6. Anti-Heroes
  7. Lucid Fairytale Nightmares
  8. Solitary Confinement
  9. Blue On Blues
  10. Integrated Cerebral Circut
  11. Corporate Puppet
  12. Factory Of Neo-Con Stomping Boots
  13. Sarcasticynic
  14. Bite Me
  15. Make My Day
  16. Chess Pawn

  Slovenska atrakcija svjetskog glasa osigurala si je pokojeg slušatelja više novim albumom i – knjigom. Četiri godine nakon albuma “More Than Meets D.I.Y.” u CD playere možemo ubaciti “Plague Allegiance“.

  Booklet ovog albuma zaista je jedna mala knjiga (nešto slično knjižici iz kompilacijskog albuma “45 or 46 Songs…” grupe NOFX). Na čak 16 listova smjestili su se, uz riječi pjesama, razni citati poznatih političara, glazbenika ili znanstvenika, kao i poglavlja u kojima se najviše govori o općoj svjesnosti, tajnim i zlokobnim sektama i novom poretku svijeta koji se čini neminovan i – loš. Teme se čine nekako prožvakane, no njihova svrha je poticanje na razmišljanje i promjenu.

  Miks takvih tematika, nabrijane muzike i žestokih punk riffova mogao bi kao posljedicu imati upravo to, razmišljanje, a će li ono biti u negativnom ili pozitivnom smjeru ovisi o slušatelju. Lirički se “Plague Allegiance” bavi već spomenutom tematikom s dodirom osjećaja i simpatije, što dovodi i do nježnih dionica uglavnom bezobraznog i energičnog street punkerskog glavnog ženskog vokala.

  Brzinski in your face tempo albuma započinje prvom pjesmom albuma “Mask Of Sanity“, i praktički ne prestaje do završne 16. pjesme “Chess Pawn“. Ukratko, uz ovaj album malo ćete teže zaspati. Iako se u njihovom zvuku na trenutke mogu osluhnuti velikani NOFX ili Bad Religion, što je svakako pohvalno za Golliwog, ova slovenska četvorka ima svoj stil i dobri su u njemu. Dobar primjer za to, i ujedno moj osobni favorit na albumu je “Bite Me“.

  Muziku podržava

  Ukoliko želite kvalitetno štivo prije spavanja, nešto za razmišljanje, ili se želite rasplesati i ispustiti negativnu energiju album ili live nastup Golliwoga možda je ono pravo za vas.

  Tekst: Igor Maračić

  (Napomena: Golliwog je slovenski bend koji pjeva na engleskom jeziku. Bend je napomenuo kako žele proširiti svoju poruku, pa oni koji su zainteresirani za kompletnu knjižicu albuma u pdf formatu neka pošalju poruku autoru teksta.)

  Muziku podržava