Gary i dalje žestoko praši

  1762

  Gary Moore

  Live At The Monsters Of Rock

  Live

  Datum izdanja: 30.09.2003.

  Izdavač: Sanctuary Records / Menart

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Shapes Of Things
  2. Wishing Well
  3. Rectify
  4. Guitar Intro
  5. Stand Up
  6. Just Can’t Let You Go
  7. Walking
  8. Don’t Believe A Word
  9. Out In The Fields
  10. Parisienne Walkways

  Veliki gitarist Gary Moore žestokim live nastupom izdanom na CD-u “Live At The Monsters Of Rock” potvrdio je svoju dugogodišnju glazbenu reputaciju jednog od najjačih gitarističkih vrituoza. Ništa se nije izgubilo od njegovog gitarističkog umijeća i kvalitete još iz davnih dana kada je svirao s Thin Lizzyem, Colosseum II i Skid Rowom.

  Album je snimljen na Monsters Of Rocku 21.5.2003. u Sheffield Hallam FM Areni, uz Garya koji je glavni vokal i, naravno, glavna gitara na koncertu su svirali odlični Cass Lewis na basu i kao back vokal, koji je prije svirao sa Skunk Anansi, te na bubnjevima Darrin Mooney iz Primal Screama.

  Na albumu se nalazi 10 većinom žestokih i poznatih Garyevih pjesama. Tu su solidne obrade “Shapes Of Things” od Black Crowesa, “Wishing Well” od Freeovaca, te pjesma koje se sigurno svi sjećaju iz Garyevih dana još iz Thin Lizzya “Parisienne Walkways“, samo u nešto dužoj verziji od nekih devet minuta.

  Dok se u pjesmama “Rectify“, “Stand Up” i “Just Can’t Let You Go”, s njegovog aktualnog studijskog albuma “Scars” iz 2002. godine, osjeti puno više heavy zvuka.

  Muziku podržava

  Jedina stvar koju nećete naći niti na jednom albumu od Gary Moorea, a i imate je na ovom je Guitar Solo’, jer live nastup ne bi bio to što je da ga neki gitarist ne nadopuni svojom solažom, po čemu je Gary Moore i poznat. Ostale stvari su s njegovih starijih albuma – “Don’t Believe a Word” s “Back on the Streets”, to je i jedna od onih dobrih starih laganica s osjećajnom gitarom koju voli i šira glazbena publika, te “Out In The Fields” s “Run For Cover” i “Walking By Myself” sa “Still I Got the Blues”.

  Dosta iznenađujuće je što na albumu nema možda i najpoznatije pjesme Gary Moorea, “Still I Got the Blues”, ali sve u svemu jedno više nego solidno live izdanje glazbenika, čije su gitarističke sposobnosti poznate svima i koje zasigurno bolje zvuče uživo, nego snimljene kao live album.

  Muziku podržava