Garažni rock u pop ruhu

  505

  Night School

  Blush

  Datum izdanja: 17.06.2016.

  Izdavač: Graveface Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. These Times
  2. Last Disaster
  3. Casanova
  4. City Kiss
  5. Misty And Blue
  6. Airplanes
  7. Hypnotized
  8. Teen Feelings
  9. Lost
  10. Pink

  Night School je bend iz Oaklanda kojega čine tri djevojke, Alexandra Morte, Baylie Jiminez i Cheyanne Avant.

  Djeluju od 2013. i dosad su izdali dva singla i jedan EP, a ove godine i debitantski album “Blush“. Sva izdanja nastala su pod etiketom Graveface Records.Djevojke svoj zvuk opisuju kao ‘doo-wop garage rock’, a to u prijevodu znači spoj zaraznih pop melodija, garažnog rocka te pomalo sanjivog i melankoličnog zvuka koji se najbolje manifestira u vokalu. Iako pretendiraju na garažni rock, ipak su djevojke daleko od stava jednih Le Butcherettes ili The Black Belles , dakle, bendova koji su puno agresivniji i žešći u svojem nastupu, stilu i zvuku.

  Night School je garažni rock u pop ruhu, što nije nužno loš spoj, ali ipak se gubi sama čar koja prati gore spomenute bendove. Bend je prije svega u puno nižoj razini od klasičnih garažnih rock bendova. Djevojke su kao svoje uzore isticale The Shirelles, The Ronettes, The Shangri-las i Cocteau Twins i odista zvuče kao spoj tih bendova jer pokrivaju lepezu od popa do dream popa. Dakle, u konačnici je “Blush” jedan zabavan i iskričav, ljetni album kao stvoren za slušanje na plaži.

  Muziku podržava

  Na albumu se nalazi deset pjesama , što laganijih i sjetnih, što malo radosnijih i zabavnijih, ali sve u svemu odmjerenost je primjetna i priča je korektna u konačnici.

  Tematika je jednostavna i pitka. Radi se o melankoličnim baladama i sjetnim numerama koje lako ulaze u uho. Najviše se izdvajaju “Last Disaster” i “Casanova” jer je u njima taj spoj popa i garažnog rocka najuspjeliji.

  Airplanes” je gotovo himnična numera, a “Hypnotized” pred sam kraj albuma sažima sukus albuma koji je na pola puta između zabave i melankolije.

  Najveće bogatstvo benda je suptilni vokal koji uspijeva prenijeti poruku albuma, a to je radost i uživanje u trenutku bez obzira na sve.

  Dok su na EP-u bile malo žešće, na svojem prvom albumu malo su se opustile i zakoračile u pop vode jer to u konačnici i jesu – pop bend. Zabavan album za jednokratno slušanje, u svakom slučaju, ali Night School se tek trebaju dokazati i svakako više inzistirati na malo prodornijem stavu, ukoliko žele sebe zvati garažnim rock bendom.

  Muziku podržava