Garažni rock i dalje može biti vrlo inspirativan

  765

  Thee Melomen

  Chinatown

  Datum izdanja: 03.01.2016.

  Izdavač: Self-released

  Žanr: Garage Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Our Way
  2. Borrowed Time
  3. More of What You Got
  4. Chinatown
  5. Cosmic Ted
  6. Thunderstorm
  7. Criminals

  Kad uzmemo u ruke najavni EP Thee Melomena, jasno je da nas vremenski vremeplov zavrti par dekada unatrag, u vrijeme najveće popularnosti CBGB-a koji se nalazi na slici na zadnjici albuma.

  Thee Melomen je sačinjen od veterana domaće garažne rock scene zbog čega uopće nije iznenađujući put kojim su krenuli. Oni kažu da sviraju street rock’n’roll, jasno je da je to garažni rock’n’roll nastao pod utjecajem The Sonicsa, The Ramonesa i cijelog spektra skandinavskih bendova koji su nas oduševljavali prije dekadu-dvije.

  Naravno, u našem okruženju, najlogičnije usporedbe bi bile s Erotic Biljanom & His Hereticsima, posebno jer Mislav svira bas u oba benda, ali razlike su očite i ne treba neko pomnije uho da ih čuje.Our Way” bi lako mogao postati jedan od koncertnih klasika benda, “Borrowed Time” itekako vuče na tu skandinavsku školu garažnog rocka, “More Of What You Got” se približava New York Dollsima, naslovna “Chinatown” se ponovno vraća u Skandinaviju, “Cosmic Ted” bi mogli usporediti s The Ramonesima uz urnebesne gitarske solaže, dok posljednje dvije pjesme solidno zaokružuju cjelinu.

  Muziku podržava

  U dvadesetak minuta koliko traje “Chinatown”, Thee Melomen su pokazali da garažni rock i dalje može biti vrlo inspirativan i ponuditi dobru dozu pozitivne vibre. U tih sedam pjesama, fino su izbalansirali svih pedesetak godina garažnog rock i pružili solidno predstavljanje svojih pjesama publici.

  Sad bi mogli malo žaliti zašto nisu uspjeli sklepati još neku pjesmu, pa da “Chinatown” bude pravo studijsko izdanje, ali bolje imati dobar EP, nego prosječan LP.

  Muziku podržava