Francuska tradicija indiea

  1077

  Revolver

  Let Go

  Datum izdanja: 19.03.2012.

  Izdavač: EMI / Dallas Records

  Žanr: Indie Pop, Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Let’s Get Together
  2. The Letter
  3. When You’re Away
  4. Losing You
  5. Wind Song
  6. Still
  7. Cassavetes
  8. 49 States
  9. Parallel Lives
  10. Brothers
  11. My Lady I
  12. Let Go

  Francuski trio pod imenom Revolver nedavno je objavio novi album naziva “Let Go” koji sačinjava novih 12 pjesama koje su logičan sljedbenik prvijenca “Music for a While” od prije nekoliko sezona.

  Bend i dalje vuče svu svoju inspiraciju s britanske indie scene, ali opet zvuči francuski, rekao bih da su zvukom malo nalik na Phoenix, samo što je Revolver više okrenut zaraznim pop melodijama pomiješanim s daškom psihodelije kako su to davno radili i The Beatlesi.

  Raskošne i vrlo radiofonične melodije vrlo često su obogaćene i različitim instrumentima koje rijetko nailazimo u indie pop rock glazbi čime si je bend definitivno kupio kartu originalnosti. To se najviše osjeća u gudačkim dionicama u pjesmama poput “My Lady I“.

  Kroz cijeli album provlači se neki veseo moment što ga ponajprije čine glazbene podloge, pa je samim time album vrlo pitak i lako slušljiv što bi se moglo pozitivno odraziti i na njegov uspjeh. S druge strane, potpuno je jasno da bi neke pjesme postale još izraženije ako bi imale grublju produkciju, bačenu više prema zvuku live nastupa, pa imam osjećaj da je album mogao biti još dojmljiviji. Uvodna skladba najbolji je primjer za to.

  Muziku podržava

  Let’s Get Together” duboko je pod utjecajem britanskih indie bendova ’80-ih., te joj je najveći nedostatak manjak žestine prilikom prijelaza na refren. Točnije, u tom dijelu gitarske i posebno gudačke dionice stišane su skoro do minimuma, gotovo su neprimjetne, a onako bi dale poseban draž ionako vrlo dobroj pjesmi.

  Prvi moment kada se pitate iz kojeg je desetljeća ovaj album, je li ovo možda neka izgubljena pjesma The Beatlesa ili The Beach Boysa dolazi s “When You’re Away” koja zvuči kao dječja romantičarska pop rock pjesma. S njom ujedno kreću i vrlo dobri momenti albuma kao što su “Losing You” i najavni singl “Wind Song” koja i najviše nalikuje Phoenixu.

  “Let Go” dobar je ljetni album koji je spreman opustiti vas u predstojećim vrućim danima, ali ujedno i nije ništa više od toga. Bezbrižnost koja nosi cijelo izdanje vrlo je zarazna i zabavna, pa me ne bi začudilo da Revolver ubrzo postanu jedan od najboljih francuskih bendova, posebno iz razloga što u svojim pjesmama koriste mnoge trikove zanata kakve su koristili njihovi glazbeni prethodnici, od već više puta spomenutih The Beatlesa, pa do sadašnje britanske indie pop rock scene.

  Od akustičnog popa do nešto bržeg indie pop rocka, “Let Go” obiluje dobrim pjesmama kojima nedostaje samo malo više ‘krvi’ da bi odmah iskočili u vrh svog žanra. Lijepo je vidjeti da ima zanimljivih bendova van ‘mainstream’ država glazbenih izvoznika koji su se probili i do naših CD shopova. Sve u svemu, palac gore.

  Muziku podržava