Flogging Molly jači od tame

  2790

  Flogging Molly

  Speed of Darkness

  Datum izdanja: 31.05.2011.

  Izdavač: Borstal Beat Records

  Žanr: Folk, Punk, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Speed of Darkness
  2. Revolution
  3. The Heart of the Sea
  4. Don’t Shut ‘Em Down
  5. The Power’s Out
  6. So Sail On
  7. Saints & Sinners
  8. The Present State of Grace
  9. The Cradle of Humankind
  10. Oliver Boy (All of Our Boys)
  11. A Prayer for Me in Silence
  12. Rise Up

  Iako na ovu recenziju možda utječe dojam koji je na mene ostavio nedavni fenomenalni koncert u Zagrebu, ovaj album rastura.

  Nakon 2008. i albuma “Float” nisam mislio kako Flogging Molly može puno bolje jer mi je to bio najdraži album. Dave i ekipa navukla je plave ovratnike i odlučila pobijediti tamu na svoj način – fenomenalnom muzikom.Svaka pjesma zvuči toliko inspirirano i motivirajuće, od prekrasnih baladica do ‘in your face’ pjesama koje se izvode u petoj brzini. Oduvijek usmjereni ka politici, ovdje se na nju i propast svjetske ekonomije i gospodarstva obrušavaju bez pardona (“Don’t Shut ‘Em Down“, “Revolution“, “Speed of Darkness“), a svoju nježniju stranu također donose na novu razinu (“The Heart of the Sea“, “The Cradle of Humankind“, “So Sail On“). Anđeoski štih pjesmi “A Prayer for Me in Silence” daje Bridget Regan svojim predivnim glasom.

  Iako sivkasto-bijeli cover albuma ne ostavlja optimističan dojam, primijetit ćete kako kostur na naslovnici pada svladan – ovo je optimistični album s pozitivnim porukama. U kojoj god situaciji bili, ovaj album je tu da vas oraspoloži, digne na noge ili jednostavno pruži užitak uz nedjeljnu pivu ili vas natjera na ples na nekoj fešti u stanu.

  Muziku podržava

  Sumnjam da će ijedan Flogging Molly fan biti razočaran, a oni kojima je ovo prvi susret s ovim celtic-punk bendom vrlo vjerojatno neće biti i zadnji. Ovaj put nema preporuke za slušanje jer se niti jedna pjesma ne izdvaja – poslušajte cijeli album, sve 43 minute odjednom i ne štedite zvučnike ni susjede. Onda opet. Čista petica.

  Tekst: Igor Maračić

  Muziku podržava