FIN Project: Makedonski trip-hop tango

  576

  FIN Project

  Re:Vision

  Datum izdanja: 15.09.2018.

  Izdavač: Samoizdat

  Žanr: Trip-hop, World Music

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Rising Thoughts
  2. The Beginning
  3. Vision
  4. Mind Travel
  5. Re:Vision
  6. Daj Nekoj Blagoslov (& Vasko Atanasoski ft. Tena Rak)

  Prije par dekada, Thievery Corporation je napravio velike stvari spajanjem neke vrste electro tanga i trip-hopa. Danas njihova glazba na novim albumima djeluje pomalo neinspirativno, ali su napravili dobre temelje za autore diljem svijeta koji se okušavaju sa sličnim glazbenim rješenjima.

  Novo ime na glazbenoj sceni su FIN Project iz Makedonije s kojima sam se prvi put upoznao na Vaskovom albumu “Led i zabi” gdje su u suradnji njih i Tene Rak isposlovali skladbu “Daj nekoj blagoslov” koja je bila jedan od vrhunaca albuma. Slobodno mogu reći, ta pjesma je i vrhunac ovog albuma i strateški se nalazi na zadnjem mjestu.

  Muziku podržava

  Re:Vision” ima šest pjesama, sve su pomalo mistične, obojane jednim karakterističnim zvukom u kojem se pazilo i do najsitnijeg detalja. Osim same elektronike, mješavine spomenutog electro tanga i trip-hopa, FINovci su odlično uklopili i world music elemente svojeg podneblja, čime su dobili lijepu svježinu u zvuku.

  Tako dobivamo vrlo zaokružen album dojmljivih pejzaža u kojima je svaki ton bitan, bilo odsviran gitarom, bubnjem, puhačkim instrumentom ili nečim četvrtim. Sanjivi vokali preko takvih melodija daju fini pečat albumu koji bi vrlo lako mogao postati jedan od najboljih makedonskih albuma u 2018.

  Muziku podržava