ESC Life: Rođeni da rasturaju

  983

  ESC Life

  Born to be Mild

  Datum izdanja: 15.01.2019.

  Izdavač: PDV Records

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Morning Sickness
  2. Close Without Banging
  3. Vacation
  4. The Worst Cover Band Ever
  5. Song of the Weak
  6. Say You Will
  7. Chainstore Radio
  8. Fill The Void
  9. This Time Next Year
  10. Born to Be Mild

  Drugi album zagrebačke četvorke ESC Life uspješno je prenio najveću kvalitetu prvijenca i na “Born to be Mild” – svaka pjesma je fokusirana, može samostalno stajati kao singl i ako ne počnete tapkati nogama prije prvog refrena, slobodno stisnite stop i predajte uši nekome tko bi ih bolje koristio.

  Formula je ostala ista i pobjednički konj se nije promijenio, s jednako dobrim rezultatom – ringišpilom pjevnih refrena i poletnih riffova koji će nositi buduće koncerte jednako kao “Absentee” ili “Bad Influence” s “Access All Areas”.

  Muziku podržava

  Momci rado spominju svoje uzore i daju usporedbe s bendovima sličnog zvuka, no osim “njihovog” Superchunka (spomenutog izrijekom i na referencama punom “Worst Cover Band Ever”), Dinosaur Jr.-a i drugih idola, album je prožet gitarističkim hommagevima iz panteona rock klasičara koji su zahvaljujući Antinoj i Elvisovoj svirci i produkciji Marka Mrakovčića kristalno jasni i uravnoteženi s Narinim vokalom i energičnim tempom Andrinog bubnja koji nosi pjesme poput sigurnog koncertnog favorita, jedva jednoipolminutne frenetične “Morning Sickness”.

  Vacation” je izvrstan odabir singla i možda najčvršća pjesma na albumu uz aspiracijsku “This Time Next Year”, s thin lizzyjevskim riffom koji u cjelinu spaja stihove o univerzalnim željama radnog čovjeka o ljenčarenju na godišnjem odmoru i besciljnom gubljenju vremena. Optimizam svakodnevnog života sljepljuje sve pjesme u širu temu veselja običnog življenja, s laganom zajebantskom notom koja dodaje pozitivan prizvuk svakoj liniji teksta.

  Možda najveća čar benda je upravo manjak pretencioznosti i visokog koncepta, što rezultira u zaista najpitkijih pola sata glazbe koju sam čuo u zadnjih nekoliko mjeseci i to bez žrtvovanja originalnosti, unatoč mnogim naljepnicama uz koje se ovakav indie rock može vezati.

  Možda jesu “mild” u opisima mlačnog post-adolescentskog života, ali pristup je “all killer no filler” koji u 10 pjesama daje najbolje od domaće distorzirane gitare s pop formulom.

  Uživo to možete provjeriti u KSET-u, 2.2. na promociji albuma ili odmah na bendovom bandcampu.

  Muziku podržava