En Face, Dora i pozdravi s mora

  3804

  En Face

  Lako je ostati mlad

  Datum izdanja: 08.07.2005.

  Izdavač: Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Sretan dan
  2. Dan kao san
  3. Baby, goodbye
  4. Odrasti maleni
  5. Stara kuća na prodaju
  6. Tvoje lice
  7. Mali princ
  8. Lako je ostati mlad
  9. Dođi ljubavi
  10. Ljubav je…

  Iskusni riječki pop-rock sastav En Face izbacio je sedmi album nazvan “Lako je ostati mlad“. Album sačinjava 10 pjesama većinom potpisanih od Sandra Bastiančića (vokal) uz veliku pomoć bliskog mu druga Mire Vodovića (gitara). Novim se albumom vraćaju ka svojim počecima – na poletnu melodičnost kojom su se, zapravo, kitili i prije. Mediteranski vedri pop za vruće ljetne dane?

  Postoji magičan krug (zapravo – trokut) između Dore, Nene Belana i En Facea. Pojava pop fenomena Dore i nastupa rock bendova na njima obično znači dvoje – ili se ti bendovi prodaju ili šale. Kod En Facea je nešto treće. En Face se definirao kao bend koji nastupa na Dori, a svojim izričajem, tamo i pripada.

  Tako je i ovaj album vrlo dorski. Tekstovi su veseli i iznimno jednostavni; ljubavnog karaktera. Album je lagan, vrlo probavljiv čak. Neno Belan? Veza između Nene i En Facea je dvostruka. Prvo, “Lako je ostati mlad” je sniman u Belanovom studiju u Rijeci. Druga stvar, ritmom i jednostavnošću do(i)sta podsjeća na Belanov vedri stil. No, koliko vedro znači dobro je dosta subjektivno. Album nema veliki značaj u glazbenoj sferi Hrvatske, ali zasigurno će se vrtiti po radio stanicama. Makar lokalnim. Uostalom, otkad se stvari sa Dore ne vrte?

  Album otvara “Sretan dan” – prvi singl, za kojeg je snimljen i spot. Kako i samo ime kaže, vrlo sretna stvar koja će kućanicama olakšat život. “Sretan dan”, kao i većina ostalih pjesama, ima dosta gostovanja riječkih glazbenika kao što su Ana Kabalin (Metrobolik) i Vava Simčić te gostovanje Divasice Martine Pongrac-Štritof na drugoj pjesmi – “Dan kao san“.

  Muziku podržava

  Na pjesmama se javljaju mandolina (Vidović) i harmonika (Daniel Srdoč) što svemu pridaje mediteranski štih. Uz saksofon (Darko Terlević) i često angažiranje višeglasja (Leo Rumora, Ana Kabalin) cijeli projekt znači više, a koliko je to visoko…

  Aranžmane za sve pjesme su napravili bubnjar Alen Tibljaš i Vedran Križan koji uz prije spomenute Sandra Bastiančića i Miru Vidovića te Samira Šverka čine riječki pop bend.

  Muziku podržava