Eminem: Pop kopile kralja rapa

  2052

  Eminem

  Revival

  Datum izdanja: 15.12.2017.

  Izdavač: Aftermath Records

  Žanr: Rap

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Walk On Water (ft. Beyoncé)
  2. Believe
  3. Chloraseptic (ft. Phresher)
  4. Untouchable
  5. River (ft. Ed Sheeran)
  6. Remind Me (Intro)
  7. Remind Me
  8. Revival (Interlude)
  9. Like Home (ft. Alicia Keys)
  10. Bad Husband (ft. X Ambassadors)
  11. Tragic Endings (ft. Skylar Grey)
  12. Framed
  13. Nowhere Fast (ft. Kehlani)
  14. Heat
  15. Offended
  16. Need Me (ft. Pink)
  17. In Your Head
  18. Castle
  19. Arose

  Eminem, Marshall Matters, vratio se na scenu s izdanjem “Revival” impozantnog broja pjesama i mnoštva suradnji iz središta svemira popa. Čovjek od kojeg svi očekuju britkost, provokaciju i svježinu apsolutno je po(d)bacio preproduciranim albumom na kojem govori previše, a ne kaže ništa.

  Tradicionalno gledano, ovo je dvostruko izdanje iz kojeg polovica pjesama odlazi na duete s trenutno najtraženijim imenima čime to sve djeluje kao neslani đuveč kojeg nekako pokušava zgusnuti produkcija Ricka Rubina koja ne uspijeva razbiti monotoniju tekstova i zvuka. Eminem se neumorno ponavlja tijekom cijelog albuma kao da sebe želi uvjeriti u teme o kojima pjeva: nevjera, gnjev, obitelj i trumpovska Amerika. Vjerojatno je i sam toga prilično svjestan jer se kroz 17 pjesama pokušava legitimirati pozivanjem na stare etape razvoja do osobe koja je sada. A zaključak je da je ‘neapologetični’ pop reper što je neosporivo nakon ovolikog niza dueta i čak sempliranja “I Love Rock and Roll”. Time pokušava dobiti naklonost publiku nezahtjevnog uha, uha za “Despacito” da prigrle (pseudo)rap. Ruku na srce, sva imena na albumu kvalitetni su vokalisti koji su se dobrano potrudili da ispune očekivanja ovog nekad briljantnog MC-ja ali kao glava studija, on je podbacio najviše u projektu.

  Muziku podržava

  U čemu je onda (moj) problem: sve teme, pojedinci, beatovi i produkcija debelo su već prožvakani i preživani tijekom zadnjih par godina zbog čega ovo djeluje kao loše ponavljanje tuđeg gradiva i time Eminem zvuči razočaravajuće predvidljivo, a album pomalo naporan u gotovo dva sata trajanja.

  Jesu li prevelika naša očekivanja od veterana popularne glazbe, protagonista početka milenija zbog svježine u vremenu pojave na sceni, tadašnje manje konkurencije i današnje hiperprodukcije odnosno neke nove djece kojoj se obraćaju kao penzioneri? Vjerojatno. Eminemov je problem nedosljednost i podilaženje trendovima kao kritičar koji pomoć traži od ekipe koja je nekad bila u središtu njegove poetske mete i u glazbi koja je kao klon svega aktualnog apsolutno nezanimljiva.

  Ako je suditi po naslovu, onda bi ovo mogao biti kreativni kraj, a nikako oživljavanje. Skip.

  Muziku podržava