Eletronsko-reggae osvježenje

  1689

  Bob Sinclar

  Born in 69

  Datum izdanja: 10.07.2009.

  Izdavač: Yellow Productions / Universal Music

  Žanr: Blues, House

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Lala Song
  2. Give Me Some More
  3. Love You No More
  4. New New New
  5. Jamaica Avenue
  6. Peace Song
  7. Mr. Tambourine Man
  8. People Of Tomorrow
  9. The Way I Feel
  10. We Are Everything
  11. Belly Dancer
  12. Looks Like Love

  Sinclar je inspiraciju za “Born in 69” potražio na Jamajci. Pritom je ovaj francuski DJ zaključio kako mu nisu potrebna velika imena muzičke scene kako bi u duetu s njima napravio uspješan album.

  Lokalni pjevači kao što su Christopher Martin, Tony Rebel i Queen Africa u tome su mu pomogli i sada je trebalo samo stvoriti
  instrumentalne dionice koje je dovršio u Los Angelesu, da bi u povratku
  u svoj rodni grad Pariz, kao šlag na kraju, za suradnju pozvao i svog
  dugogodišnjeg suradnika, pjevača Steve Edwardsa.

  S njim je snimio psihodeličnu “Peace Song” koja podsjeća na hipi vremena isto kao i muziku The Beatlesa i atmosferu ljeta 1969. godine. Po toj psihodeličnoj fazi i sam album dobiva koncept, a time i ime. Razmišljajući i pišući o temama ljubavi i mira tako je sebi stvorio novi stil, malo drukčiji od prethodnog.

  Krajem ožujka objavio je novi hit singl “LaLa Song” na kojem gostuju kultni newyorški raperi iz benda Sugarhill Gang. Tu ste pjesmu mogli čuti po mnogim house klubovima, a mogu reći da je i mene zarazila svojim ‘lalalalala’ laganom plesnom melodijom.

  Muziku podržava

  Za početak pjesme “Love You No More” Bob uzeo je dio “Je ne t’aime plus” grupe Manu Chao što mu je odobrio istoimeni autor. Ovdje ugošćuje legendarnog Shabba Ranksa koji je pozitivno pridonio svojim prepoznatljivim reggae-hip hop zvukom.

  What A Wonderful World” je lagani nostalgični hit dok me “The Way I Feel” pomalo podsjeća na Jamiroquaiev stil. Opaki beat miješa na “New New New” dok je “Jamaica Avenue” uspješna suradnja s Tonyem Rebelom kojem tradicionalni reggae zvuk miksan s novom elektronskom muzikom očito odlično leži.

  Spomenula bih još orijentalno nastrojenu “Belly Dancer” u kojem mu vokalno potpomaže Kevin Lyttle, i više nego pogodnu za buđenje ekipe u house klubovima u ranim jutarnjim satima i zaokruživanje još jedne glazbeno uspješne večeri.

  Sve u svemu, Sinclar se potrudio poigrati novim beatovima koji zvuče savršeno. Mijenjanje stilova je nužno u progresu jednog house DJ-a, a on se ovim uratkom digao na neku novu, višu razinu.

  Muziku podržava