Eksperimentalna zvijer

  995

  Moskau

  Dirty Ground

  Datum izdanja: 06.09.2015.

  Izdavač: Moskau.bandcamp.com

  Žanr: Alternative, Eksperimental

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Do You Know (That God is Nothing But the Devil in Disguise?)
  2. The Ceremony
  3. Dark Path Of Esher
  4. Courthouse
  5. The Bells
  6. Seasons In The Sun
  7. Courthouse (instrumental)
  8. Dark Is The Night (bonus track)

  Jedan od press materijala kaže: Moskau je noise, post-punk, art-core bend iz Koprivnice i spaja glazbu s vizualnom umjetnošću i performansom.

  Iako matična postava broji tri člana, postava benda varira i do brojke trinaest!Nedavno su snimali pjesme za novi EP (prvi “Moskau EP” su izdali 2010., a drugi “Red EP” je izašao ranije ove godine), pa su zaključili da imaju dovoljno pjesama i “Dirty Ground” proglasili prvom studijskim izdanjem. Album je dostupan besplatno, kao i ranija izdanja, putem bandcampa.

  Kroz svo ovo vrijeme vidi se i veliki napredak u zvuku benda. Danas su mnogo eksperimentalniji i brutalniji, ali na onaj ekspresivan način u kojem je doživljaj interpretacije bitniji od možebitnih melodija. “Dirty Ground” je svakako vrijedan višestrukog slušanja, posebno ako volite ovakav tip glazbe.

  Muziku podržava

  U neku ruku današnje pjesme bih mogao usporediti kao vrlo usporene The Tiger Lillies, iako je bend srodniji s bendovima poput Liars, Oneide, pa rekao bih u neku ruku i Einstürzende Neubauten i Scotta Walkera, samo što Moskau koristi mnogo manje zvukova koji nisu došli iz različitih cijevi i drugih ‘neinstrumenata’.

  Teško je izdvojiti neku od pjesama jer su sve vrlo koherentno posložene, album ima glavu i rep te time pruža potrebnu cjelovitost, ali ipak vjerujem da će se mnogima najviše svidjeti pjesma koju znaju od ranije, “Seasons In The Sun” koja je u ovakvom izdanju pravi mali dragulj, lišena bespotrebne ‘ljepljivosti’ melodije.

  Moskau je glazbeno-eksperimentalna zvijer koja malo po malo stasa u sve bitniji faktor naše alternativne scene. Ako dalje tako nastave, mogli bi dobiti jedan bend o kojem ćemo još mnogo pričati jer već i s “Dirty Ground” to zaslužuju, same pohvale za svoj rad i kreativu.

  Muziku podržava