Dug put do ludila

  2698

  Forlorn Legacy

  Paths Of Insanity

  Datum izdanja: 07.07.2004.

  Izdavač: Metalsound Records

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Conspiracy
  2. Crest Of Silence
  3. Insanity Pt.1: Rewind
  4. Welcome
  5. Damned
  6. Insanity Pt.2: Delirium
  7. Collapse
  8. Coldness Do Speak
  9. Insanity Pt.3: Revenge
  10. Numb
  11. Delusion
  12. Stillborn
  13. Last Try
  14. Price To Pay

  Nakon devetogodišnjeg postojanja i četiri demo snimke iza sebe, Forlorn Legacy konačno je izdao svoj prvi album imena “Paths Of Insanity” pod novim domaćim labelom Metalsound Records. Dobrom kombinacijom melodičnog death metala i tehničkog umijeća stvorili su odličan ugođaj koji prožima cijeli album od uvodne pjesme “Conspiracy”, pa sve do zavšne “Price To Pay”. Već nakon prvog slušanja ovaj vas album neće ostaviti ravnodušnim. Pošto se stalno izmjenjuju brze i spore dionice, nećete zaspati ako stavite “Paths Of Insanity” u svoj CD player, a i mnoge varijacije u pjesmama svidjeti će se velikom broju užiovaca metala.

  Novi vokal, Darko Etinger se odlično uklapa u cijelu tu melodičnu priču i nije klasičan death vokal na kakav ste navikli i koji odlazi u ekstreme. Njegovo je pjevanje uhu jako ugodno i čak se i većina lyricsa može shvatiti uz malo pozornije slušanje. Tekstovi su veoma zanimljivi i svojom vas dubokom simbolikom uvlače u svijet ludila i rastrganosti. Naime, cijeli je album koncipiran na način da je podijeljen na 3 dijela “Rewind“, “Delirium” i “Revenge“, koji se nadovezuju jedan na drugi i dočaravaju stanje ludila.

  Na album je uvršteno i nekoliko stvari koji su se već mogle čuti na demo izdanjima – “Welcome“, “Coldness Do Speak”, “Numb“, “Last Try”; no njihova je produkcija ovdje znatno bolja i one zvuče još žešće i kvalitetnije. Ovo je jedan od rijetkih albuma koji mi se u potpunosti svidio već kod prvog slušanja i smatram da bi ga svi death metalci morali obavezno nabaviti. Forlorn Legacy su već odavno u Hravtskoj stekli dobru reputaciju i smatram da će se ovim albumom bez većih problema probiti i na europsko tržište.

  Muziku podržava