Drugačije i lošije od svega dosad

  1287

  The Kills

  Ash & Ice

  Datum izdanja: 03.06.2016.

  Izdavač: Domino Records

  Žanr: Garage Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Doing It to Death
  2. Heart of a Dog
  3. Hard Habit to Break
  4. Bitter Fruit
  5. Days of Why and How
  6. Let It Drop
  7. Hum for Your Buzz
  8. Siberian Nights
  9. That Love
  10. Impossible Tracks
  11. Black Tar
  12. Echo Home
  13. Whirling Eye

  Alison Mosshart i Jamie Hince imaju posebnu kemiju i to je konstanta svih albuma The Killsa, od “Keep On Your Mean Side”, koji je bio pravi garažni rock, do “No Wow” na kojem su uveli još moderniji zvuk koji je eksplodirao na “Midnight Boom” koji je dosad njihovo najuspješnije izdanje, a ne zaostaje ni “Blood Pressures”, također dobro prihvaćen i od kritike i od publike.

  The Kills su specifičan bend koji ne svira tipični garažni rock kao The Dead Weather, drugi bend u kojem pjeva i piše Alisson. The Kills inzistiraju na gitarama i to je Hince uvijek isticao pa je tako, komentiravši današnju glazbenu scenu na kojoj dominiraju hip-hop i r’n’b, želio (opet) napraviti album s gitarama u prvom planu. I to su The Kills, jedan od rijetkih bendova koji se mijenja, ali nikada naušrb svoje dominantne priče. Alison i dalje piše zanimljive pjesme, vokalno rastura čega se god dotakne, a Jamie, iako ozlijeđene ruke, i dalje roka po gitari.No, aktualni album “Ash & Ice” jednostavno nije donio dobar zvuk i The Kills nisu dali najbolje od sebe. Tehnički je sve dobro odrađeno – vokali, tekstovi, gitare, produkcija, ali zvuk nije privlačan kao što smo navikli od njih. Nema nijednoga potencijalnoga hita koji bi povukao album i općenito je velik problem što nedostaje ubojitih refrena.

  Većina albuma prolazi u jednoličnom ritmu i tonu s poprilično mlakim pjesmama. Pomalo je kontradiktorno što su napisali i zamislili tako dobre stvari, ali konačni spoj zvuka i izvedbe nije dobro odrađen. Zanimljivost je da omot albuma sadrži 15 simbola, od kojih 13 referiraju i povezani su s 13 pjesama, koliko ih je na albumu.

  Muziku podržava

  Doing It To Death” otvara album i čak ne zvuči toliko loše i očekujete da će album rasti kako ide dalje, ali to se ne događa. Drugi singl “Heart of a Dog” uopće ne nalikuje ničemu što smo ranije mogli čuti.

  Hum of Your Buzz” na sredini albuma donosi sukus albuma, a to je prigušeniji garažni zvuk s naglaskom na vokal Alison Mosshart koi je nepogrešiv kao uvijek, ali to nije bilo dovoljno da spasi ovaj album. Iako su najavili da će ovaj album biti potpuno drugačiji od svega što su dosad radili, sumnjam da je većina fanova pomislila da će biti zaista potpuno drugačije.

  Primjerice, nikad nisu napravili baladu poput “That Love”, koja se ne može mjeriti s baladom poput “The Last Goodbye” s pretposljednjeg izdanja.

  Siberian Nights” na čudan način spaja post-punk elemente s garažnim rockom i najkonfuznija je od svih stvari na albumu.

  Stvari koje bi se mogle izdvojiti kao uspjela novina su “Hard Habit to Break” i “Bitter Fruit”, pomalo eklektične i zabavnije od ostatka.

  The Kills su napravili prvu veliku pogrešku u karijeri s albumom “Ash & Ice” koji jednostavno nije privlačan i jasan, nego je prilično konfuzan kao da su ga napravili samo zato što su morali. Šteta jer su tekstovi i vokal odlični, ali to nije dovoljno za dobar album.

  Muziku podržava