Dovoljno tek za prolaz u drugi razred

  1230

  Echoes Of Eternity

  The Forgotten Goddes

  Datum izdanja: 09.02.2007.

  Izdavač: Nuclear Blast / Trolik

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Burning With Life
  2. Expressions Of Flesh
  3. Voices In A Dream
  4. Towers Of Silence
  5. The Forgotten Goddes
  6. The Kingdom Within
  7. Circles In Stone
  8. Garden Of The Gods
  9. Lost Beneath A Silent Sky
  10. Adrift

  Los Angeleski bend Echoes Of Eternity novi je dokaz da je metal scena prenatrpana i da na njoj definitivno nema mjesta baš za svako novo ime koje se pojavi. Naime, iako je za njihov debitantski album “The Forgotten Goddes” napravljena vrlo kvalitetna promocija, kojoj smo se i mi pridružili, iz te je priče, pa mogu slobodno reći, u konačnici ispao jedan ispodprosječan album.

  Kojem je okosnica ne baš premaštoviti progresivni power metal, a udarna snaga trebali bi biti female vokali pjevačice Francine Boucher. Oni i jesu odlični, međutim, nekako mi se ne uklapaju u ovu priču. Onako, po svojoj boji više sopranistički, gothic/simphonijski, više bi se uklapali u takva djela, dok ovdje djeluju dosta disharmonično i u mnogim dijelovima vlada nesklad između njih i instrumentalnih izvedbi.

  Također, premalo je ovdje dramaturgije, atmosfere, dinamike, brzine, i tek se tu i tamo pojavi pokoji ozbiljniji gitaristički polupokušaji i nešto malo solaža. S druge pak strane, ono što je pozitivno, mnoštvo je lijepo aranžiranih akustičnih dionica, te nešto gudačkih ‘upliva’, no, nažalost, takvih je elemenata ipak premalo da bi materijalu udahnuli veću količinu unutarstrukturalnih događanja.

  Upravo su zadnje istaknute karakteristike, uz ranije navedene, fino ukomponirane u pjesmi “Circles In Stone“, odsvirane u baladno/srednjem ritmu, a najboljim naslovom doživio sam “The Kingom Within“, jedan od snažnijih, utjecajnijih prog power naslova, kakvih je definitivno premalo.

  Muziku podržava

  A gore istaknuta disharmonija, odnosno raskorak između vokalnih i instrumentalnih dijelova, najuočljivija je u pjesmi “Expressions Of Flesh“, koja bi puno bolje zvučala bez pjevanja.

  Teško je reći da EOE nema potencijala, no, njega je, barem sudeći po ovom ovdje, ipak premalo da se ostavi dublji trag na sceni. Zato su za početak zaslužili tek minimalnu prolaznu ocjenu, a posjeduju li doista najavljivani potencijal, morat će dokazati u drugom razredu. Jer, bojim se, treću priliku neće dobiti.

  Muziku podržava