Dosljedni Hurtsi

  1299

  Hurts

  Surrender

  Datum izdanja: 09.10.2015.

  Izdavač: Columbia Records / Menart

  Žanr: Synthpop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Surrender
  2. Some Kind of Heaven
  3. Why
  4. Nothing Will Be Bigger Than Us
  5. Rolling Stone
  6. Lights
  7. Slow
  8. Kaleidoscope
  9. Wings
  10. Wish
  11. Perfect Timing (bonus)
  12. Weight of he World (bonus)
  13. Policewoman (bonus)

  Britanski synthpop duo Hurts postali su miljenici i publike i kritike već prvim albumom “Happiness“, a drugi je samo potvrdio taj status.

  Theo Hutchraft i Adam Anderson upoznali su se ispred kluba u Manchesteru i legenda kaže da su bili prepijani da se upletu u bitku u koju su im upali prijatelji tako da su počeli razgovarati o glazbi, ostalo je mala povijest uspjeha i zanimljivih izdanja.Zanimljivo je i da su, kako sami tvrde, otkrili glazbeni žanr u Italiji nazvan Disco Lento. To je bilo još za vrijeme prvog benda kojeg su osnovali. Kad su promijenili ime u Hurts i odlučili napraviti prvi album kao da su se oslonili na taj čudni žanr jer je album baš tako zvučao – kao disko posveta synthpopu ’80-ih.Ni treći album “Surrender” ne odmiče od starog zvuka. Dečki znaju što ih je učinilo uspješnima i toga se drže. Tekstove su, kao i dosad, pisali sami, a i producirali su par stvari.Podloga je ista – synthpop s primjesama new wavea i disco-popa. Elektronika je i dalje glavna, ali sada kao da su ipak ubacili u brzinu više i odlučili napraviti nešto malo eklektičnije. Depeche Mode je tu glavni uzor, ali ima i New Ordera i zvuka ’80-ih, malo više disco priča kao s prvog albuma.

  Tekstovi su uglavnom ljubavne tematike, provlači se ta priča o predavanju, žudnji, nesreći, problemima, ali uvijek ljubavi kao pobjedi, kao u “Rolling Stone” u kojoj pjevaju o djevojci koja ima oca alkoholičara i koja sve to pobjeđuje i odriče se doma. Pomalo socijalno osjetljiva priča s feminističkim prizvukom. Ima tu još angažiranih pjesama kao u bonus pjesmama “Weight of the World” i “Policewoman“, ali uvijek je ljubav matrica. Zaljubljivanje, osjećaji i sve što to donosi kao da je pretočeno u plesne i zabavne numere.

  Muziku podržava

  Prvi dio albuma je najjači sa singlom “Some Kind Of Heaven” i “Nothing Will be Bigger Than Us” koji su prava Hurts priča i gdje su najbolji. Kraj albuma malo zaostaje za početkom i kao da se osjeti opadanje snage. Balade su stanoviti višak, poput “Wish“, bolje im ide kad rade žešće i plesnije stvari jer tako taj synthpop kojeg vuku još od prvog albuma postaje izraženiji.

  “Surrender” je jedno solidno izdanje u kojem Hurts ostaju dosljedni, ali bez velikih hitova koji bi uboli u sredinu. Nisu podbacili, ali nisu ni oduševili. Jednostavno su ostali u krugu onoga što su dosad radili i to pošteno napravili. Da je cijeli album kao njegov početak bilo bi bolje, ali i ovako je rezultat zadovoljavajući.

  Muziku podržava