Dosadno, neinventivno i mnogo puta prožvakano

  1034

  Eternal Majesty

  Wounds Of Hatred And Slavery

  Datum izdanja: 23.10.2006.

  Izdavač: Candlelight / Trolik

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Wounds (Intro)
  2. The Return Of Frozen Wind
  3. Night Evilness
  4. Under Hate Red Star You Born
  5. Don’t Follow Me
  6. Hatred
  7. The Last March Of The Crucified
  8. Corrupted Shadow
  9. Through The Mist
  10. Slavery (Outro)

  Pariškom Eternal Majestyu ovo je treći album, na kojem je predstavljen više-manje klasičan black metal, baziran na njegovim norveškim korijenima. Što ne čudi, jer je ovaj bend aktivan od 1995. godine, u vremenima kada je black scena bila na vrhuncu svoje moći.

  Bitnija razlika ovdje se očituje tek u modernijoj produkciji i utjecajnijim melodijama unutar pjesama. Dakle, ništa posebno niti specijalno, a niti previše zanimljivo. Jednostavno, ovako nešto je već toliko puta odslušano da postaje naporno već nakon konzumacije 1- 2 naslova, koji su skladani od razine srednjih do brzih ritmova.

  A ako bi se među njima baš i morao izdvojiti zanimljiviji, onda bi to bili “Night Evilness“, s najvišom razinom ponuđene atmosfere, te “Through The Mist“, nekako najklasičniji black naslov.

  Žao mi je što je tako, ali ja u ovom albumu doista ne vidim ništa specijalno, osim podatka da kasni desetak godina. No, to nikako ne znači da ga black metal fanovi ne bi trebali čuti. Možda im se dopadne više nego njihovi nekadašnji idoli, koji su se u međuvremenu transformirali i miljama udaljili od ‘true blacka’.

  Muziku podržava