Dobre vibracije dolaze iz Saxa

  4661

  Cry Babies

  Jebony & Ivory/Live In Sax

  Datum izdanja: 23.12.2004.

  Izdavač: Anubis Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Zarjavele trobente
  2. White Light/White Heat
  3. Marina
  4. Samo ja znam
  5. Walk On The Wild Side
  6. Ona se budi
  7. Luka
  8. Program tvog kompjutera
  9. Perfect Day
  10. My Way
  11. Pamtim samo sretne dane

  Već kultna zagrebačka grupa Cry Babies napokon se, nakon višegodišnje vrlo uspješne klupske aktivnosti, odlučila jedan od svojih nastupa i snimiti na nosač zvuka, pa su tako mnogobrojni obožavatelji dobili njihov prvi albumu “Jebony & Ivory/Live In Sax“. Album prvijenac izdan je za Anubis Records i sadrži 11 stvari, tj. obrada već poznatih pjesama zaogrnutih u posebne aranžmane svojstvene samo Cry Babiesima.

  O kakvim se ovdje aranžmanima radi, vrlo dobro znaju svi koji su barem jednom prisustvovali legendarnim nastupima Cry Babiesa, koji se već godinama održavaju u zagrebačkom Saxu. Isto tako, svi već, vjerojatno, vrlo dobro znaju da maštovitost ovog benda, u obrađivanju pjesama koje sviraju, nema kraja, a vrlo pozitivne reakcije publike na takav njihov rad zabilježne su upravo na ovom albumu.

  Za prvi singl s albuma uzeta je Arsenova pjesma “Pamtim samo sretne dane“, koja je dobila i spot snimljen u režiji Igora Mirkovića. Album otvara pjesma Zorana Predina “Zarjavele trobente“, koju je nekada izvodio Lačni Franz. Od ostalih uspješnica, na albumu se nalaze čak tri stvari Lou Reeda: “White Light/White Heat”, “Walk On The Wild Side” te “Perfect Day”. Tu su zatim još i “Program tvog kompjutera” već pomalo zaboravljene grupe Denis i Denis, Štulićeva “Marina”, legendarna Frankijeva “My Way” te hrvatska verzija “Luka“, velikog hita Suzanne Vega.

  Sve ove pjesme, iako su obrade, odišu takvom orginalnošću u izvedbi da je doista šteta reći da su ih Cry Babies samo obradili. Iako čitav album zrači dobrim vibracijama, koje na nastupima odašilju i članovi benda sa stagea, ali još u većoj mjeri njihova publika ispred stagea, Cry Babiese ćete ipak puno bolje upoznati ako se jedne subote zaputite na njihov nastup u Sax. Vjerujte mi da nećete požaliti, jer ako se na njihovom nastupu dobro ne provedete mislim da ćete biti prva osoba kojoj je to uspjelo.

  Muziku podržava
  Stisni