Dobitni sistem od mnogo kotačića

  1217

  John Legend

  Love in the Future

  Datum izdanja: 20.08.2013.

  Izdavač: Columbia Records / Menart

  Žanr: R&B, Soul

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Love In The Future (intro)
  2. The Beginning
  3. Open Your Eyes
  4. Made To Love
  5. Who Do We Think We Are
  6. All of Me
  7. Hold On Longer
  8. Save The Night
  9. Tomorrow
  10. What If I Told You?
  11. Dreams
  12. Wanna Be Loved
  13. Angel (interlude)
  14. You And I (Nobody In The World)
  15. Asylum
  16. Caught Up

  Iako popularna muzika nikad nije patila od skromnosti, malo je izvođača koji su si samoinicijativno prišivali nadimke kao što su Legenda. Doduše na ovim prostorima su češće varijacije, pa tako imamo Popularnog Joleta, Lepu Brenu i Lepu Lukić, a Legenda je ipak rezervirano za Mišu, Halida i Bareta.

  Afroamerički soul pjevač, klavijaturist i autor John Legend nakon je suradnje s The Rootsima nazvane “Wake Up!” iz 2010., oboružan armijom kreativnih suradnika (što koautora, što producenata, što ‘sampleova’, a tu je i Kanye West kao takav) iznjedrio je pitak i komercijalan album, na kojem dominira njegov glas i na kojem je teško naći uistinu slab trenutak na kojem se okliznuo i pao u dubok bunar banalnosti. A to je značajno postignuće. Legendove vokalne interpretacije mogu se usporediti s velikanima ovog žanra, glas mu je istovremeno raznovrstan, prepoznatljiv i bez afektiranja, te njime tumači solidne, pametno napisane pjesme manje ili više mladenačke romantične tematike koje su bazično u stilu antiknog soula iz zlatnih vremena Gayea (“Who Do You Think We Are” sadrži komadić “If I Should Die Tonight”, a “Asylum” zvuči kao da je došla s Marvinova “Here My Dear”), Sly Stonea, Wondera (prpošna “Caught Up” evocira Steviejeve radove s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih), pa i Bobbya Caldwella što se može čuti u “Open Your Eyes“.

  Najupečatljivija pjesma je ona koja ima najmanje instrumenata: “All of Me” posjeduje sve što treba imati arhetipska soul balada: fini, nježni klavirski uvod, jake strofe, refren koji probija zidove i osobnu posvetu Legendovoj partnerici. Umjesto da, kako bi se očekivalo, stvar završi kao Adelina “Someone Like You”, da probija sa svih stanica, za sada joj ide mnogo skromnije, a možda je i tako bolje – manja je šansa da se popne ljudima na vrh glave.

  Što se zvuka tiče, riječ je o suvislim modernim (nikad iritantnim) aranžmanima s primjerenim i ravnomjernim dozama elektronike, a sve zajedno ostavlja dojam da nije legendarno, samo je jako dobro, a i to treba cijeniti.

  Muziku podržava