Dobar EP za upoznavanje s bendom

  1067

  Retro Pult

  Live 2012 EP

  Datum izdanja: 01.01.1970.

  Izdavač: DIY

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Harvard
  2. Ne budi kao led
  3. Za to ne postoji lijek
  4. Smijem li te dotaknuti

  Super je što novi val domaćih rock bendova nije isključivo ograničen na nekoliko lokacija, već se oni rađaju u svim dijelovima Lijepe naše, pa smo tako iz Varaždina, uz nedavni debi album Vlaste Popić, dobili i novi EP benda Retro pult.

  Retro pult klasičan je rock sastav koji se najsigurnije osjeća u mainstream rocku ’90-ih. obogaćenih velikim utjecajem glazbe koja je nastala u posljednjih desetak godina. Znači, ono što su cijelog života slušali, složili su u ove četiri pjesme koje su pustili na javni uvid.

  Ovo im je drugi EP album u karijeri. Prvi je imao tri skladbe, potom je uslijedio i samostalni singl “Spas na nekome”, a drugi EP ima pjesmu više i sniman je bez pretjeranih produkcijskih zahvata, onako od prve sve u jednom danu. Naravno, to se malo i osjeća u samoj snimci, ali u konačnici možemo reći da je sve na svojem mjestu.

  Same pjesme zvuče već podosta zrelo, kao da su ih napravili iskusni glazbenici što se možda i najviše osjeti u šestominutnoj “Smijem li te dotaknuti” koja besprijekorno klizi i uopće se ne osjeća dužina pjesme.

  Muziku podržava

  Ostatak albuma također prolazi u vrlo dobrim tonovima koji balansiraju između stranih bendova poput Matchbox Twenty i Starsailor do domaćih, ponajprije Vatre, a potom i cijelog niza kao što su Ramirez, Mel Camino i slični. Okvir im je dobar, ponegdje pogode odličan moment za uspješan singl (“Harvard“), ali nedostaje konstantnost, jer preostale dvije skladbe (“Ne budi kao led” i “Za to ne postoji lijek“) podosta zaostaju za spomenutima.

  Sve u svemu, Retro pult ide normalnim putem razvoja, malo po malo upoznaju ljude sa svojom glazbom nizom singlica, EP-a i koncerata, te tako skupljaju vrijedno iskustvo za budući prvijenac na kojem se nadam da će uvrstiti neke od dosadašnjih pjesama, dok se druge moraju ‘izbrisati’.

  U konačnici to znači da imamo zanimljiv mladi bend sa sjevera Hrvatske koji u budućnosti može krenuti Vatrinim stopama – potencijal imaju, kao i dozu melodioznosti koju radijski eter voli, pa ne vidim što bi im mogla biti prepreka.

  Muziku podržava