Diddy i prijatelji

  1735

  P. Diddy

  Press Play

  Datum izdanja: 19.10.2006.

  Izdavač: Bad boy Rec. / Dancing Bear

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Testimonial (Intro)
  2. We Gon’ Make It (feat. Jack Knight)
  3. I Am (Interlude)
  4. The Future
  5. Hold Up (feat.Angela Hunte)
  6. Come To Me (feat. Nicole Scherzinger)
  7. Tell Me (feat. Christina Aguilera)
  8. Wanna Move (feat. Big Boi, Ciara & Scar)
  9. Diddy Rock (feat. Timbaland, Twista & Shawnna)
  10. Claim My Place (feat. Avant) (Interlude)
  11. Everything I Love (feat. Nas & Cee-Lo)
  12. Special Feeling (feat. Mika Lett)
  13. Crazy Thang (Interlude) (feat. S. Rosete)

  P. Diddy aka. Diddy aka. Puff Daddy aka. Sean Combs, nakon četiri godine glazbene šutnje odlučio je progovoriti tj. prorepati i cijelom svijetu pokazati da nije zaboravio kako se izvodi glazba… ili možda je.

  Nakon toliko angažmana koji su se uglavnom ticali dizajniranja odjeće, nakita pa čak i vlastite linije SUV automobila, pa zatim produciranja i dizanja iz mrtvih nekih bivših zvijezda čiji se sjaj još nije ugasio, svjetlo dana ugledao je “Press Play“. Album je to na kojem se sjatila čitava glazbena elita, što niti najmanje ne čudi obzirom da je Diddy imao prste u albumu svake od tih zvijezda i zvjezdica.

  Baš sam nedavno gledao dokumentarac na kanalu VH1, iz serijala “Fabolous Life Of…”, u kojem je tema emisije bio prvi čovjek ove recenzije i njegov bankovni račun (naravno da to nisam bio ja, ako ste to slučajno pomislili). Nevjerojatno je kakav je partyjaner taj Diddy.

  Taj čovjek je jednom prigodom napravio veliki tulum u Africi, što samo po sebi ne bi bilo čudno da su se on i njegovo društvo nalazili na crnom kontinentu. Dakle, P. Diddy je osigurao vlastiti avion i odveo cijelu svoju ekipu na najveći tulum koji je pogodio Afriku. Feštali su, naravno, nekoliko dana i kasnije se vratili avionom doma baš kao što se i mi vratimo s tuluma u kleti iz nekog obližnjeg sela. Nadalje. U New Yorku posjeduje apartman koji zauzima cijeli jedan kat u najskupljem dijelu grada i koji mu služi kao… ormar.

  Muziku podržava

  No dosta od Diddyjevim parama i Diddyjevom životu, jer ovo nije nikakav ‘žuti portal’ s trash vijestima i sličnim člancima, vrijeme je da napišem riječ dvije i o samom albumu.

  Od devetnaest pjesama koliko ih ovaj album broji, čak tri stvari nemaju niti jednoga gosta, a od te tri stvari dvije su Intro i Interlude. U ostalih 16 pjesama natiskalo se 19 gostiju čije prisustvo uvelike diže samu kvalitetu albuma.

  Tako su albumom prodefilirale Christina Aguilera, Brandy, Keysha Cole, Mary J. Blige i Nicole Scherzinger iz Pussycat Dollsa. Od snažnijeg spola Diddy si je kao suradnike odabrao Nasa, Jamie Foxxa, Timbalanda ili pak Jack Knighta. Koliko svi oni bili jaka imena, osobno su mi ipak draža gostovanja djevojaka od kojih posebno izdvajam “Thought You Said” s Brandy, “Last Night” s Keyshom, te “After Love” s Keri.

  S obzirom na količinu novca s kojom raspolaže (opet se vraćam ovom nebitnom faktoru), Diddy je mogao napraviti album koji razara, koji postavlja nove standarde koji hara ljestvicama i ruši rekorde prodaje. Ali on to nije napravio, već je snimio prosječan album koji je nešto bolji ako na trenutak zaboravimo što Diddy posjeduje i kakvim ljudima i opremom je okružen.

  Dal’ će vam se album svidjeti? Možda i hoće! Hoćete li imati volje za njim posegnuti i za godinu dana? Vjerujem da ne.

  Muziku podržava