Detroitski underground ponovno isporučio remek-djelo

  1952

  Blaire Alise & The Bombshells

  For My Darlin'

  Datum izdanja: 12.05.2014.

  Izdavač: Blaire Alise Bacon

  Žanr: Garage Rock, Pop, Rockabilly

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Throwin’ Away (The Good You Had)
  2. Shakin’
  3. You Were Made For Me
  4. Johnny Love
  5. Keep Your Hands Off My Man
  6. I Got Something
  7. Get Along With You
  8. Brand New Baby
  9. Don’t Come Around No More
  10. Let Me Into Your Heart

  Volite li Imeldu May, The Ronettes i bendove kao što su The Detroit Cobras, vaš najbolji novi bend za 2014. će biti Blaire Alise & The Bombshells.

  Detroit je grad pred bankrotom već neko duže vrijeme, politika, pad auto industrije i slična sranja dovela su ga na tu razinu, ali ono što je oduvijek bilo jako u njemu jest glazba, i to vrlo šarolika glazba, ukratko od garažnih alternativnih bendova preko Eminema do techno scene… Sve je to Detroit.

  Na prvo mjesto sam namjerno postavio garažnu alternativnu scenu jer su iz Detroita stigli mnogi dragulji od kojih u prvom redu The White Stripes, a zatim i cijeli niz drugih bendova kao što su The Dirtbombs, The Detroit Cobras, The Gories, Electric Six, The Go, The Von Bondies… Mogao bih ih nabrajati jedno vrijeme.Gledajući sve te bendove, mogli bi reći da je vrlo lijepo živjeti tamo za nekoga tko voli garažnu glazbu, a siguno postoji još mnogo bendova koji se nisu uspjeli probiti od konkurencije. Jedan od takvih bendova bi svakako mogli biti Blaire Alise & The Bombshells.

  Blaire je još za mladih dana pokazivala veliki talent, pa je u srednjoškolskim danima imala all-girl punk bend, da bi potom upisala Berklee College of Music gdje je redovito pobjeđivala na natjecanjima za najtalentiranije glazbenike. Da je to bilo s razlogom, pokazala je na svojem prvijencu “For My Darlin’” koji jednostavno razvaljuje!

  Muziku podržava

  Kao da se cijela glazbena povijest Detroita utkala u krv Blaire, budući da je pokupila ono najbolje iz nje, posudila još pokoji utjecaj sa strane i vratila svoj zvuk 50-ak godina unatrag. Međutim, “For My Darlin'” ne zvuči kao totalni retro album, već je to moderno izdanje s nizom prekrasnih pjesama.

  Već sam u prvom odlomku opisao kako zvuči, stoga ću sad proširiti cijelu verziju. To je rockabilly pomiješan s garažnim rockom uz veliki i značajni dodatak girl pop grupa kao što su The Ronettes. Ukratko, ovo su ’50-e i ’60-e za 2014. godinu.

  I minutaža pjesama podsjeća na ta minula vremena, s obzirom da album traje nepunih pola sata. No, baš mu je to i jedna od glavnih draži jer se ovih deset pjesama sluša u jednom dahu, a tipka ‘ponovi’ sama po sebi dolazi kao nešto normalno.

  Budimo realni, “I Got Something” je najveći hit albuma, pjesma koja joj je vjerojatno otvorila i mnoga vrata, a razlog tome je vrlo jednostavan. Pjesma je zarazna, sa zabavnim tekstom i zvuči točno onako kao što sam u uvodu i rekao, mješavina Imelde May, The Ronettesa i The Detroit Cobrasa.

  Od uvodne “Throwin’ Away (The Good You Had)” kreće rock’n’roll ringišpil na kojem nas Blaire Alise & The Bombshells upoznavaju s divotama koje su ih inspirirale. Pokazali su nam da glazba i dalje može biti vrlo upečatljiva kada ju koristimo na najjednostavniji mogući način (gitara (ili gitare), bas i bubanj), te vokalom koji zvuči dječje, a opet vrlo ozbiljno, kao kod starih maherica Motown zvuka.

  Posljednjih godina rockabilly se malo po malo vraća, vidimo to po nekim stranim primjerima kao što su The Baseballs koji haraju po Njemačkoj svojim rockabilly preradama poznatih svjetskih hitova, ali i kod nas s bendovima kao što su B and the Bops koji imaju sve veću publiku oko sebe. Očito je da ljudi žele slušati nešto što ih podsjeća na neka druga, ‘bolja’ vremena, a to ovakav zvuk jednostavno pruža.

  Kad svemu tome pridodamo jednu pop pitkost i simpatičnost talentirane frontmanice koja bi svojim smiješkom mogla obradovati i najvećeg tvrdokošca, dobivamo Blaire Alise & The Bombshells, bend koji je novi ‘the best next thing’ iz Detroita. Ali zašto reći samo iz Detroita, kad “For My Darlin'” zvuči kao jedno od najšarmantnijih izdanja u ovoj godini.

  Mlada, atraktivna, šarmantna, simpatična i pri tome još vrlo talentirana, odlična glazbenica… Mislim da su lijepi dani pred Blaire i njenom družinom.

  Muziku podržava