Detroit Groove Gang: Totalno kul EP

  358

  Detroit Groove Gang

  Roll with Detroit EP

  Datum izdanja: 20.04.2018.

  Izdavač: Juda Records

  Žanr: Alternative

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Turn down the lights
  2. In your green eyes
  3. Malcolm left Detroit
  4. Sacred moonlight
  5. I have sinned (Bonus track for the people of Detroit)

  Nadam se da ste uspjeli preslušati “Motor City Funk” kojem nedostaje konzistencije, pa možemo slobodno krenuti i na drugo izdanje objavljeno na isti dan, odnosno na Record Store Day, a to je “Roll with Detroit EP”.

  Za razliku od samog albuma, “Roll with Detroit EP” je mnogo zaokruženije izdanje s jasnijim rockerskim manirama pa vjerujem da će slušateljima lakše leći ovih pet pjesama. Kao i kod “Motor City Funk”, neke pjesme smo već mogli i ranije čuti, ali pokušajmo po redu objasniti što se ovdje skriva.

  Muziku podržava

  Uvodna “Turn Down The Lights” počne s ‘jedan, dva’ i odmah krene kao nešto što Garage in July rade već godinama. To je eksplozivni blues (swamp) rock komad vrlo bučnih gitara i frenetične atmosfere, pa je moja preporuka da to svakako bude sljedeći singl jer ima sve što treba imati.

  “In Your Green Eyes” je s druge strane vrlo osjećajna i laganija, a pomalo me podsjetila na mrak Marka Lanegana. Do nje je posveta Malcomu Youngu “Malcolm Left Detroit” koja solidno odiše štimungom kakav bend želi predstaviti, najduža “Sacred Moonlight” djeluje odlično i njen mrak uljepšava bljesak gitarskih rifova, dok sve završava s “I Have Sinned (Bonus Track For The People of Detroit)” koja je meni najbolje sjela. Mješavina dylanovskog štiha s beckovskim akustičnim laganicama ispada kao pravi dragulj za kraj EP-a.

  “Roll with Detroit EP” je moćnije ostvarenje od “Motor City Funka”, prije svega jer nema nikakvog praznog hoda i vrlo je cjelovit. Iako su pjesme žanrovski pomaknute jedna od druge, imaju nit zbog koje EP lagano teče.

  I sad se postavlja glavno pitanje – zašto nismo dobili album “Roll Motor City Funk with Detroit”?

  Kad bi uzeli ove pjesme i njima nadodali najbolje s “Motor City Funka” dobili bi ultimativno rješenje za debi Detroit Groove Ganga. Taj bi album gazio sve pred sobom, a ovako smo dobili čudnjikav album promjenjive kvalitete i poprilično dobar EP, što u konačnici i nije loše.

  Muziku podržava