Definitivno podcijenjen album

  878

  Cass McCombs

  PREfection

  Datum izdanja: 01.02.2005.

  Izdavač: 4AD / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Equinox
  2. Subtraction
  3. Multiple Suns
  4. Tourist Woman
  5. Sacred Heart
  6. She’s Still Suffering
  7. Cuckoo
  8. Bury Mary
  9. City of Brotherly Love
  10. All Your Dreams May Come True

  Iako Cass McCombs sa svojim prethodnim albumima nije uspio steći dovoljnu slavu da bi se o njemu, uz nekolicinu recenzija na netu, moglo išta saznati, svojim novim albumom jednostavno odnosi pobjedu nad većinom tzv. urbanih alternativnih popera. Moram priznati da mi “PREfection” već neko vrijeme skuplja prašinu među CD-ima koje sam preslušao, a ne znam što bi si mislio o njima.

  Vađenje iz arhive uz pritisak urednika te distributera, natjerali su me da mu posvetim određenu količinu svog vremena. I… Ugodno sam se iznenadio. Uvodna “Equinox” možda daje pogrešan dojam albuma kao cjeline. Lagana i prozračna sa ‘teškim’ melodijama djeluje kao neki oksimoron, podsjećajući na ranu fazu Pink Floyda, naročito na “Astronomy Domine”.

  Subtraction” već donosi vedre ritmove i melodije, istovremeno donoseći sjećanja na The Cure, ali sa velikom dozom modernog popa. Mistična “Multiple Suns“, ujedno i jedna od vrhunaca albuma, mameći jednostavnošću hipnotizira vas do uvoda u, također odličnu, lagano psihodeličnu “Tourist Woman“.

  Sve u svemu, ovaj album svakako je vrijedan pažnje koja mu je iz sasvim nepoznatih razloga uskraćena. Ako ste ljubitelj nekomercijalnog popa koji ne služi samo kao zabava već tražite i nešto ‘više’, krenite odmah u svoj CD shop. Ovaj album bit će vam savršen soundtrack za ljetne večeri te vam praviti osebujno društvo u intimnim trenutcima samoće.

  Muziku podržava